• Castrarea chimică este un proces prin care se administrează medicamente pe o perioadă lungă de timp pentru a reduce libidoul sau activitatea sexuală a unei persoane prin scăderea testosteronului.
  • Proiectul de lege prevede înființarea de instanțe speciale și utilizarea de dispozitive moderne în timpul anchetei, pe lângă judecarea cazurilor de viol.
  • Surse media locale au declarat că unii miniștri federali au recomandat spânzurarea publică a condamnaților pentru viol în loc de castrare.

Pakistanul a aprobat o nouă lege anti-viol, pornind de la premisa că aceasta va asigura procese rapide și va permite castrarea chimică a infractorilor sexuali și violatorilor condamnați.

Castrarea chimică este un proces prin care se administrează medicamente pe o perioadă lungă de timp pentru a reduce libidoul sau activitatea sexuală a unei persoane prin scăderea testosteronului.

În încercarea de a reduce numărul tot mai mare de cazuri de violență sexuală din întreaga țară, Parlamentul a aprobat miercuri Proiectul de lege privind dreptul penal ( Amendament) 2021, care urmărește să modifice Codul penal pakistanez, 1860, și Codul de procedură penală, 1898.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Proiectul de lege prevede înființarea de instanțe speciale și utilizarea de dispozitive moderne în timpul anchetei, pe lângă judecarea cazurilor de viol.

Surse media locale au declarat că unii miniștri federali au recomandat spânzurarea publică a condamnaților pentru viol în loc de castrare.