VIDEO. Percheziții, după ce o femeie a fost înșelată de doi bărbați cu 60.000 de lire sterline

Sursa Foto: Captură Video alba24.ro
  • Cei doi sunt acuzați că au mai înșelat și alte persoane, producând un prejudiciu de 21.500 de euro.
  • Infractorii sunt bănuiți de înșelăciune, amenințare, fals în înscrisuri.

Polițiștii din Alba fac miercuri 7 percheziții la domiciliile a două persoane, respectiv la sediile şi punctele de lucru ale unor firme administrate de acestea, în municipiul Alba Iulia. Persoanele vizate sunt bănuite de înșelăciune, amenințare, fals în înscrisuri sub semnătură privată, nerespectarea hotărârii judecătorești şi sustragere de sub sechestru.

Din cercetări a reieșit că, începând cu luna ianuarie 2021, doi bărbați, de 34 și 50 de ani, din Alba Iulia, ar fi indus în eroare o femeie, de 34 de ani, cu privire la calitatea lor, pentru a obține diverse sume de bani.

Invocând nevoia de dezvoltare a unei afaceri şi câștigându-i încrederea, cei doi ar fi reușit să obțină, în mai multe tranșe, 60.000 de lire sterline.

Ulterior, când femeia şi-a cerut banii înapoi, cei doi ar fi refuzat şi ar fi făcut presiuni asupra ei pentru a renunța la bani, amenințând-o că îi vor face plângere pentru cămătărie şi spălare de bani.

Cei doi bărbați sunt bănuiți şi de comiterea altor înșelăciuni, cu un prejudiciu total de 21.500 de euro, precum şi amenințare, fals în înscrisuri sub semnătură privată, sustragerea de sub sechestru şi nerespectarea hotărârii judecătorești.

Din 2019 până în prezent, invocând promisiuni de achiziționare a unor mașini la preturi convenabile sau probleme financiare ale unor societăți administrate, aceștia ar fi reușit să obțină diverse sume de bani de la mai multe persoane.

Cei doi bărbați urmează să fie duși la sediul poliției, pentru audieri și luarea măsurilor legale.