• Peste 400 de mine ar fi acum în apele Mării Negre, a fost anunțat prin stația Navtex Novorossiysk a Rusiei.
  • Purtate de valuri și curenți, dispozitivele ar fi în derivă. Alte câteva mii ar fi încă staționate în largul coastei Ucrainei, arată un document din presa de la Moscova.
  • Despre pericolul din apele Mării Negre a vorbit Florin Jipa, editor la Monitorul Apărării și Securității.

Ministrul turc al Apărării, Hulusi Akar, a declarat la o întâlnire cu lideri ai partidului de guvernământ că există suspiciuni ca 400 de mine să fi fost intenționat lăsate în derivă în Marea Neagră, conform presei din Turcia.

Peste 400 de mine ar fi acum în apele Mării Negre, a fost anunțat prin stația Navtex Novorossiysk a Rusiei. Purtate de valuri și curenți, dispozitivele ar fi în derivă. Alte câteva mii ar fi încă staționate în largul coastei Ucrainei, arată un document din presa de la Moscova.

Minele ar fi ajuns în ape după ce o furtună pe mare ar fi rupt cablurile care leagă minele de ancore sau armata rusă, înainte de a începe invazia, ar fi cercetat apa și le-ar fi desprins intenționat pentru a-și face drum spre țărm.

Recomandări

LE FACEM FAȚĂ?
PRAFUL SAHARIAN ACOPERĂ GRECIA
CE ALEGE ZUCKERBERG ÎN MODĂ
CONGRESUL DĂ 95 MLD. PENTRU UCRAINA - ISRAEL - TAIWAN
FAC BAIE DE MULȚIME
A VĂZUT MOARTEA CU OCHII

Aceste arme, aproape invizibile pe echipamentul de navigație, ar putea produce explozii dezastruoase și un suflu puternic în cazul în care ar fi atinse. Ele ar putea ajunge în câteva zile la țărmurile noastre.

Despre pericolul din apele Mării Negre a vorbit Florin Jipa, editor la Monitorul Apărării și Securității