• Pilula anti-COVID produsă de Merck a fost aprobată de EMA
  • Molnupiravir este primul medicament antiviral oral aprobat în UE pentru COVID
  • Pilula trebuie administrată de două ori pe zi la debutul infecției cu SARS-CoV2


Agenția Europeană a Medicamentului a aprobat utilizarea în regim de urgență a pilulei anti-COVID produsă de Merck, Molnupiravir.

Asta după ce Marea Britanie a fost prima țară din lume care a aprobat același antiviral la începutul acestei luni. Este primul medicament anti-covid aprobat, iar studiile arată că reduce riscul de spitalizare și deces la pacienții cu risc ridicat.

Din datele furnizate și din datele pe care le-am citit are mult mai puține reacții adverse ceea ce este un lucru foarte important. Nu e vorba doar de eficiență ci și de sigurața tratamentului. Costurile acestor tratamente injectabile de spital sunt enorme. România dacă se bazează doar pe anticorpi monoclonali și pe Remdesivir și pe altele va intra în faliment financiar din cauza costurilor extrem de mari de utilizare”, a declarat Dragoș Damian, CEO Terapia Cluj

Recomandări

CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

EMA transmite că medicamentul poate fi utilizat pentru adulții care au Covid-19, dar care nu au nevoie de oxigen suplimentar. Acesta trebuie administrat cât mai repede după diagnostic.