VIDEO. Pompierii români trimiși să lupte cu incendiile devastatoare din Grecia au ajuns la Atena

Sursa: IGSU
  • Cei peste 100 de pompierii români trimiși să lupte cu incendiile devastatoare din Grecia au ajuns la Atena.
  • Incendiile active în toată Grecia fac ravagii de multe zile pe fondul caniculei.
  • România ajută Grecia să stingă incendiile cu 108 pompieri şi 22 autospeciale.

Cei peste 100 de pompierii români trimiși să lupte cu incendiile devastatoare din Grecia au ajuns la Atena. Incendiile active în toată Grecia fac ravagii de multe zile pe fondul caniculei.

Ofițerii responsabili de coordonarea modulului de intervenție din România au intrat în legătură cu omologii lor eleni să stabilească locul și modul de organizare a pompierilor români.

România ajută Grecia să stingă incendiile cu 108 pompieri şi 22 autospeciale.

Grecia, o ţară des frecventată de români în concedii, este devastată de flăcări. Mai multe depozite şi fabrici situate de-a lungul autostrăzii dintre Atena şi nordul Salonicului au luat foc şi s-au produs explozii. Guvernul a transmis locuitorilor din Malakasa şi Sfendali să părăsească zonele prin alerte trimise prin mesaje text pe telefoanele mobile.

Membrii forţelor de securitate au efectuat vizite din uşă în uşă pentru a se asigura că nicio persoană nu a rămas în urmă. Alte evacuări au fost anunţate la Oropos, localitate situată spre nord, la circa 25 de kilometri de Atena.

Incendiile active în toată Grecia, care fac ravagii de multe zile pe fondul temperaturilor neobişnuit de ridicate, s-au înteţit vineri, alimentate de vântul intens dinspre vest.

În ultimele ore s-au declanşat 86 de noi incendii forestiere în ţară. Nori uriaşi de fum galben sunt vizibili chiar şi de la zeci de kilometri, iar în numeroase zone a căzut din cer cenuşă.

Cel puţin 18 persoane au fost rănite şi au fost spitalizate, majoritatea acuzând probleme respiratorii, a declarat vineri la televiziunea de stat ministrul sănătăţii, Vassilis Kikilias.

Un medic elen a avertizat asupra pericolelor asociate poluării aerului. ‘„Nu ieşiţi din casă”, a spus Nina Gaga, care conduce clinica de pneumologie de la spitalul Sotiria din Atena.