VIDEO. „Pregătiți de luptă”. Noi imagini cu trupe și convoaie militare la granița Ucrainei

Sursa foto: Twitter
  • Au apărut noi imagini cu mișcările masive de trupe ale Rusiei în estul Ucrainei.
  • Ucraina estimează că, la momentul actual, în zonă sunt 85.000 de soldați ruși.
  • SUA urmează să trimită două nave de război pentru a naviga prin Bosfor.
  • Ucraina ar putea fi provocată de „agresiunea” rusă din zona de conflict, spune ministrul ucrainean al Apărării.
  • Washingtonul continuă să piloteze avioane de recunoaștere pentru a monitoriza activitatea Rusiei.
  • Rusia pretinde că a interceptat un avion de spionaj american RC-135.

Au apărut noi imagini cu mișcările masive de trupe ale Rusiei în estul Ucrainei, în timp ce Kievul susține că ar putea fi provocat de „agresiunea” rusă din zona de conflict, scrie Daily Mail.

În imaginile video publicate pe rețelele de socializare apar tancuri şi transportoare blindate, iar pe fundalul clipului se pot auzi militarii vorbind în limba rusă. Autorul imaginilor a scris pe Twitter: „Pregătiți de luptă”.

Într-un alt clip, poate fi observat un convoi militar care se deplasează prin Baltiysk, un oraș portuar din regiunea Kaliningrad.

Ucraina estimează că, la 40 de km distanță de frontiera sa, s-ar afla 85.000 de soldați ruși.

Imaginile au apărut pe internet după ce Ucraina a avertizat că ar putea fi provocată de „agresiunea” rusă în zona de conflict din regiunea est-ucraineană Donbas

„În același timp, trebuie remarcat faptul că intensificarea agresiunii armate a Federației Ruse împotriva Ucrainei este posibilă numai dacă se ia o decizie politică adecvată la cel mai înalt nivel de la Kremlin”, a spus Andrii Taran, ministrul ucrainean al Apărării.

Totodată, el susține că reluarea agresiunii armate împotriva Ucrainei ar putea fi motivată de acuzațiile rusești privind încălcarea drepturilor vorbitorilor de limbă rusă.