• Este pentru prima dată când o companie aeriană este deținută de către municipalitatea din Oradea și de către CJ Bihor.
  • Capitalul social al societății a fost stabilit la 15 milioane de lei.
  • Obiectivul este ca din luna martie a anului viitor să fie două aeronave care să facă minimum trei zboruri pe zi în zilele lucrătoare și cel puțin două în zilele nelucrătoare.

Primăria Oradea şi Consiliul Județean Bihor și-au deschis propria companie aeriană. Aceasta se numește Air Oradea şi reprezintă o premieră, fiind prima companie aeriană locală din România.

Primăria Oradea şi Consiliul Judeţean Bihor au înfiinţat, în premieră pentru România, o companie aeriană proprie.

Proiectul privind înființarea Air Oradea a fost aprobat miercuri de consilierii județeni din Bihor.

Recomandări

PUTIN DISCUTĂ CU FICO
BIBI AMENINȚĂ REBELII HOUTHI
CIOLACU: AVEM COALIȚIE
FONTANA DI TREVI SE REDESCHIDE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT

Capitalul social al societății a fost stabilit la 15 milioane de lei, iar Primăria Oradea deține 60% din acțiuni.

Compania aeriană va avea sediul la Aeroportul Oradea, au precizat autorităţile bihorene.

„Urmează ca în toamna acestui an să lansăm procedura de licitație pentru închirierea echipajelor care vor opera pe aeronavele companiei. Acesta este un proiect strategic important pentru Oradea şi județul Bihor pentru că, asigurând o conectivitate aeriană cu capitala țării şi câteva hub-uri europene, va pune Oradea pe harta globală a dezvoltării în aşa fel încât să fim mult mai atractivi pentru investiții în anii următori. Acest lucru înseamnă mai multe oportunități, salarii mai bune şi o mai bună calitate a vieții”, a declarat Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor.

Obiectivul este ca din luna martie a anului viitor să fie două aeronave care să facă minimum trei zboruri pe zi în zilele lucrătoare și minimum două zboruri pe zi în zilele nelucrătoare pe ruta Oradea-București. Apoi, din octombrie 2022, ar trebui să devină operaționale cursele către un aeroport sau către două aeroporturi internaționale din vestul Europei cu frecvența de minimum un zbor/zi.