• Boris Johnson, premierul UK, a făcut o vizită inopinată în capitala Ucrainei.
  • Mai mult de 5.000 de arme anti-tanc au fost trimise către Ucraina de UK.
  • Aproximativ 120 de vehicule blindate britanice au ajuns în Ucraina.

Premierul britanic Boris Johnson a făcut o vizită neanunțată în Ucraina. El a fost primit de președintele Volodimir Zelenski, după ce, joi, Emmanuel Macron, Olaf Scholz, Mario Draghi și Klaus Iohannis fuseseră și ei la Kiev.

Cei doi s-au plimbat prin capitala Ucrainei și au depus flori la un memorial în aer liber pe care sunt afișate fotografii ale soldaților căzuți în luptele din 2014. Boris Johnson a declarat că forțele invadatoare suferă pierderi grele în lupta lor pentru acapararea Ucrainei.

Orașele și satele sunt transformate în ruine. Și, așa cum ai spus pe bună dreptate, Volodimir, continuăm să asistăm la atacarea deliberată a civililor, ceea ce este, fără îndoială, o crimă de război și, într-un ecou hidos al trecutului, la deportarea ilegală a oamenilor pe care forțele rusești îi consideră insuficient de simpatizanți ai agresiunii lui Putin” , spune Johnson.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
EUROPA ÎNVINGE CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY A DEVENIT VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

De asemenea, premierul britanic a declarat că țara sa va continua să ajute militar Ucraina. Marea Britanie a oferit echipament în valoare de 1.6 miliarde $ până acum.

Boris Johnson a asigurat că UK va conduce un program care ar putea antrena până la 10.000 de soldați ucraineni. Acest regim de pregătire ar dura 120 de zile și se va desfășura într-o locație neanunțată din afara țării.

Și înțeleg pe deplin nevoia de sprijin financiar continuu pentru Ucraina. Vom lucra împreună pentru a «grânele», așa cum ai spus pe bună dreptate, care sunt ținute ostatice în acest moment de Putin, privând oamenii din întreaga lume de alimentele de care au nevoie. Și, bineînțeles, vom continua, așa cum am făcut-o de la început, să furnizăm echipamentul militar de care aveți nevoie” , spune Boris Johnson.