• Premierul Ucrainei, Denys Shmyhal a declarat joi, că ar fi recunoscători României dacă ar recunoaşte la nivel oficial Rusia ca stat sponsor al terorismului.
  • El a mulţumit României pentru „susţinerea necondiţionată a Ucrainei” .
  • Cei doi premieri au participat, joi, la deschiderea punctului de frontieră cu Ucraina de la Vicovu de Sus-Krasnoilsk.

 „Am fi recunoscători României dacă ar recunoaşte la nivel oficial Rusia ca stat sponsor al terorismului” , spune premierul Ucrainei, Denys Shmyhal, prezent, alături de Nicolae Ciucă, la deschiderea punctului de frontieră cu Ucraina de la Vicovu de Sus-Krasnoilsk.

https://www.facebook.com/guv.ro/videos/5586654761388326/?tn=F

Ne-am întâlnit într-o perioadă foarte dificilă pentru Ucraina, în care agresorul distruge toată infrastructura critică a Ucrainei, mai ales că se apropie iarna. Suntem recunoscători părţii române pentru susţinerea integrităţii teritoriale şi a suveranităţii Ucrainei. România îi susţine activ în lupta împotriva agresorului şi susţine ideea formării unui tribunal internaţional şi parcursul nostru spre viitor. Am fi recunoscători României dacă ar recunoaşte la nivel oficial Rusia ca stat sponsor al terorismului şi ne-ar susţine în iniţiativa noastră de a exclude Rusia din OCEMN. Suntem recunoscători părţii române pentru disponibilitatea de a se implica în reconstruirea Ucrainei” , a spus premierul Ucrainei, Denys Shmyhal.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA

El a mulţumit României pentru „susţinerea necondiţionată a Ucrainei” .

Premierul Nicolae Ciucă a afirmat că este un eveniment „plin de semnificaţie” .

Mă bucur foarte mult să îl revăd pe premierul Ucrainei, după că am avut prima întâlnire în 26 aprilie, anul acesta, la Kiev şi mă bucur să participăm, împreună la acest eveniment de deschidere a punctului de tracere a frontierei dintre România şi Ucraina. Este un eveniment plin de semnificaţie, aşa cum a subliniat şi domnul prim-ministru, care atestă relaţiile şi solidaritatea dintre ţările noastre.

Într-adevăr, este primul punct de frontieră care se redeschide după mulţi ani, între ţările noastre şi nu este doar un punct de trecere a frontierei între România şi Ucraina, ci este un punct de trecere a frontierei între Ucraina şi Uniunea Europeană” , a spus premierul Nicolae Ciucă.

Cei doi premieri au participat, joi, la deschiderea punctului de frontieră cu Ucraina de la Vicovu de Sus-Krasnoilsk.