• Președintele Lituaniei, Gitanas Nausėda, a venit astăzi în România.
  • Alături de Klaus Iohannis, președintele României, a susținut o declarație de presă la Palatul Cotroceni.
  • Acesta a condamnat acțiunile Rusiei.

Președintele Lituaniei, Gitanas Nausėda, a venit astăzi în România, unde, alături de Klaus Iohannis, președintele României, a susținut o declarație de presă la Palatul Cotroceni.

„Să menţinem legătura cu partenerii şi aliaţii noştri este de importanţă majoră, în contextul actual. Eu sunt ferm convins că unitatea şi coordonarea reprezintă punctele noastre forte. Cooperarea noastră în materie de securitate este esenţială pentru întărirea siguranţei Flancului estic al NATO.

Îi mulţumim preşedintelui Iohannis pentru avioanele de luptă care se vor întoarce în zona Baltică, pentru misiuni de apărare, în 2023. Avem ambiţii în ceea ce priveşte opţiunile de răspuns militar care să sporească semnificativ apărarea Flancului estic al NATO”, a spus președintele Lituaniei.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

„Am fost de acord să continuăm sprijinul pe care îl acordăm Ucrainei în lupta sa pentru libertate şi suveranitate. Este nevoie de asistenţă politică, militară şi diplomatică şi noi susţinem candidatura Ucrainei la Uniunea Europeană. Trebuie să ne sporim eforturile pentru a pune mai multe presiuni internaţionale asupra Rusiei. Crimele de război oribile comise de militarii ruşi nu trebuie să rămână nepedepsite. Rusia trebuie să plăească preţul pentru acestea”, a mai spus șeful de stat.