• Biden a primit luni seară a treia doză de vaccin contra COVID-19.
  • Liderul de la Washington D.C. îi îndeamnă pe cetățeni să se vaccineze.
  • Soţia președintelui SUA nu a primit a treia doză.

Luni, președintele american Joseph Biden a fost vaccinat cu a treia doză de vaccin COVID-19, șeful de la Casa Albă le transmite un îndemn cetățenilor Statelor Unite de a se imuniza, informează Axios.com.

Centrul american pentru Controlul şi Prevenirea Epidemiilor (CDC) a emis săptămâna trecută o recomandare privind administrarea celei de-a treia doze de vaccin Pfizer-BioNTech pentru milioane de persoane, inclusiv cele peste 65 de ani sau care prezintă riscuri de a dezvolta forme grave de COVID-19.

„Dacă sunteţi vaccinaţi complet şi sunteţi protejaţi de forme severe, chiar dacă vă infectaţi, sunteţi în siguranţă. Noi vom face tot posibilul pentru a menţine acest lucru prin doze suplimentare. Vreau să fiu foarte clar: dozele suplimentare sunt importante, dar cel mai important lucru este să avem cât mai multe persoane vaccinate”, a afirmat Joseph Biden.

Soţia preşedintelui SUA, Jill Biden, nu a primit a treia doză alături de el. Joseph Biden a declarat că ea este ocupată, dar va primi mai târziu a treia doză.

Joseph Biden pledează pentru administrarea celei de-a treia doze de vaccin deşi Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a recomandat în primul rând distribuirea vaccinurilor în ţări sărace care au probleme de aprovizionare.