• Un prezentator TV afgan a făcut apel la calm, în timp ce era înconjurat de talibani înarmați.
  • Mirwais Haqdoost a transmis un mesaj afganilor, având în spate un banner mare pe care scria: „Studioul Păcii“.

Imaginile cu un prezentator TV afgan au devenit virale. Acesta a încercat să calmeze populația, însă a transmis mesajul fiind înconjurat de talibani înarmați, scrie today.in-24.com.

Totul a avut loc într-o emisiune TV, difuzată de Afganistan TV, unde a fost invitat un comandant taliban, care a venit însoțit de șapte luptători înarmați, pentru a transmite un mesaj de liniște și armonie.

Vizibil speriat, prezentatorul TV, Mirwais Haqdoost, le-a spus oamenilor, având în spate un banner mare pe care scria „Studioul Păcii“: „În numele lui Dumnezeu, pacea să fie cu voi. Sunt Mirwais Haidari Haqdoost și vă invit să fiți alături de noi pe durata acestui program. Există unele critici că există o diferență între cuvintele și acțiunile talibanilor. Oamenii cer ca promisiunile și acțiunile talibanilor să fie aceleași. În emisiunea noastră îl avem ca invitat pe domnul Qari Samiullah, unul dintre comandanții Emiratului Islamic, cu care urmează să vorbesc“.

Recomandări

S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
SISTEMUL „TYCHE" ÎȚI PUNE DIAGNOSTICUL
CE FACI CU CEL MIC ÎN MINIVACANȚĂ?
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
UE VREA NOI REGLEMENTĂRI PENTRU TIKTOKLITE
TÎLVAR VREA OBUZIERE DIN COREEA DE SUD

Ulterior, este arătată masa cu liderul islamist, însoțit de talibani înarmați. „Noi vrem ca oamenii din această țară să prospere, să trăiască sub un sistem islamic. Primul meu mesaj este: Nu vă faceți griji! Rămâneți să trăiți în țara voastră și în casele voastre. Țara voastră are nevoie de voi și noi vă vom proteja“, a transmis Qari Samiullah.