VIDEO. Prima apariție publică a lui Jack Ma din octombrie

Jack Ma, miliardarul fondator al companiei chineze Alibaba Group și acționar majoritar al afiliației financiare Ant Group, a avut o apariție publică miercuri, scrie Wall Street Journal.

Acesta a vorbit printr-o conferință video cu 100 de profesori din mediul rural din China. A însemnat prima apariție a lui Jack Ma, de când autoritățile de reglementare chineze au început să-i reducă imperiul de afaceri în urma unui discurs critic pe care l-a ținut la sfârșitul lunii octombrie.

Guvernul Chinei ceruse presei naționale să cenzureze rapoartele referitoare la o anchetă antitrust asupra grupului tehnologic Alibaba, al cărui fondator Jack Ma a dispărut din spațiul public.

În ultima sa apariție publică din octombrie, Jack Ma, unul dintre cei mai bogați oameni ai țării, a ținut un discurs criticând băncile de stat din China și autoritățile de reglementare financiară.

Jack Ma: „Am făcut o promisiune să ne întâlnim în fiecare an pentru tradiţionalul Festival Laba. De 5 ani am ţinut o ceremonie cu decernare de premii în această zi în Sanya, China, să le oferim mulţumiri şi respect profesorilor.”

În finalul discursului său, Jack Ma a concluzionat: „O să ne întâlnim din nou când pandemia se va sfârși.”

Exit mobile version