• Lovitură de stat în Armenia. Protestatarii vor să dea jos Guvernul.
  • Doi morți și multipli răniți după ce armata a intrat în rândurile oamenilor care protestează.
  • Erdogan a declarat la Adunarea Generală a ONU că Ankara sprijină operațiunea Azerilor în Karabakh.

UPDATE

️ 80 de persoane au fost rănite, 25 au murit în urma operațiunii Forțelor Armate azere din Nagorno-Karabah, relatează presa din Erevan, citând Ombudsmanul Karabakh.

Statele Unite solicită Azerbaidjanului să oprească acțiunile militare din Nagorno-Karabah, care interferează cu o reglementare pașnică, a spus Blinken.

O reuniune a Consiliului de Securitate al ONU privind situația din Karabakh este programată pentru 21 septembrie.

Recomandări

CE FACEM CU SISTEMUL PATRIOT
CORVINUL A CÂȘTIGAT CUPA ROMÂNIEI
PROBLEME ÎN PARADIS?
E GENUL MEU
XI ȘI PUTIN DUC UN RĂZBOI PT. PACE
NIO LANSEAZĂ UN NOU MODEL

„80 de răniți au fost predați la Centrul Medical Republican, dintre care, conform datelor preliminare, 15 persoane erau civili. Cinci persoane au murit”, se arată în mesaj.

Ambasada Rusiei în Armenia este blocată de demonstranți , împiedicând personalul să părăsească clădirea. O sursă de la misiunea diplomatică rusă a spus acest lucru corespondentului nostru.

„Clădirea ambasadei a fost blocată. Sunt mulți manifestanți în fața clădirii de la intrarea principală. Este blocată și intrarea din spate, dar nu este clar câți oameni sunt pe acea parte. Informațiile despre copiii și soțiile care au fost pretins adus la ambasadă nu este adevărat. Rudele stau acasă și nu sunt în niciun pericol” , a spus interlocutorul.

Azerbaidjanul a anunțat începerea măsurilor locale antiteroriste în Nagorno-Karabah. Erevan a spus că Baku încearcă să „finalizeze politica de curățare etnică”. Rusia a cerut părților să oprească vărsarea de sânge. Am colectat informații de bază despre situația din Nagorno-Karabah.

Şoigu a discutat despre situaţia din Karabakh cu şeful Statului Major al Forţelor Armate iraniene.

Ministerul turc de Externe a declarat că Azerbaidjanul a fost forțat să ia măsuri prin lansarea unei operațiuni de combatere a terorismului în Karabakh.

ȘTIRE INIȚIALĂ

În această după-amiază, 19 septembrie, forțele armate azere au lansat o operațiune, pe care Ministerul de Externe al țării a explicat-o cu intenția de a „dizolva regimul de la Stepanakert”. Potrivit Ombudsmanului din Nagorno-Karabah, Gegham Stepanyan, la aproximativ 15:20, în rândul populației civile au fost doi morți, dintre care unul era un copil, iar din cei 11 răniți cunoscuți, opt erau copii.

Ministerul francez de Externe a cerut convocarea unei reuniuni de urgență a Consiliului de Securitate al ONU privind situația din Nagorno-Karabah. Departamentul a făcut, de asemenea, apel la autoritățile azere să înceteze imediat ostilitățile din Karabakh și să respecte dreptul internațional. „Franța cere o reuniune de urgență a Consiliului de Securitate al ONU. Se consultă cu partenerii săi europeni și cu Statele Unite pentru a se asigura că este dat un răspuns care să fie în concordanță cu riscurile de securitate pentru regiune prezentate de ofensiva inacceptabilă a Azerbaidjanului”, a spus ministerul .

Anterior, Armenia a cerut țărilor Consiliului de Securitate al ONU și forțelor de menținere a păcii să ia măsuri pentru a opri ostilitățile Azerbaidjanului în Nagorno-Karabah.