VIDEO. Violențe la protestele din Bruxelles. Ciocniri între manifestanți și forțele de ordine

Foto: AP/Mediafax Foto
  • Mii de oameni au protestat, duminică, în centrul oraşului Bruxelles faţă de măsurile împotriva COVID-19, pe care guvernul le-a impus pentru a opri răspândirea virusului.
  • Potrivit poliției, zeci de mii de oameni au participat la miting.
  • Marșul a început pașnic, dar poliția a folosit apoi tunuri cu apă și gaze lacrimogene în fața unui grup de oameni care aruncau petarde.

UPDATE 19:00. Confruntare violentă între poliţie şi demonstranţi în apropierea districtului UE din capitala belgiană în timpul protestului anti-restricții de duminică seară.

Inițial, protestul a fost pașnic, iar oamenii au mărșăluit pe străzile orașului până aproape de sediul Parlamentului European. Ulterior, unii manifestanți au aruncat cu pietre, sticle și bețe în forțele de ordine, care au fost nevoite să disperseze mulțimea cu tunurile cu apă, dar și cu gaze lacrimogene. 


Mulţi dintre manifestanţi au protestat şi faţă de îndemnurilor repetate la vaccinare şi au spus că sunt împotriva oricăror măsuri de impunere a vaccinării obligatorii.

Manifestanţii au avut cu ei un banner uriaş pe care au scris „Împreună pentru libertate”.

Unii protestatari au folosit fumigene şi petarde.

Protestul care se încheie în afara sediului Uniunii Europene nu a avut episoade violente.

În ultimele zile, au existat proteste în multe ţări europene, faţă de măsurile aspre luate de Guverne pentru a opri răspândirea virusului.

Poliţia olandeză a arestat sâmbătă peste 30 de persoane în timpul protestelor de la Haga şi alte oraşe din Olanda.