• Anunţul a fost făcut în urma şedinţei de marţi seara a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.
  • Participanţii au propus eliminarea interdicţiei de circulaţie în cursul nopţii şi eliminarea obligativităţii purtării măştii de protecţie în spaţiile deschise, cu excepţia celor aglomerate.
  • Masca se va purta în continuare în spaţiile închise, a spus Raed Arafat.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a anunţat măsurile de relaxare care ar putea fi adoptate în perioada sărbătorilor.

Anunţul a fost făcut în urma şedinţei de marţi seara a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă. Participanţii au propus eliminarea interdicţiei de circulaţie în cursul nopţii şi eliminarea obligativităţii purtării măştii de protecţie în spaţiile deschise, cu excepţia celor aglomerate. Masca se va purta în continuare în spaţiile închise, a spus Raed Arafat.

De asemenea, se propune creşterea intervalului orar în care agenţii economici au voie să ţină deschise punctele de lucru. „Creşte intervalul orar de la 21.00 la 22.00 pentru toţi agenţii economici care închideau la 21.00”, a mai spus Arafat.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

În marile magazine vor putea intra și persoanele testate

În mall-uri şi în marile magazine, accesul ar putea fi permis şi persoanelor testate, nu doar celor vaccinate şi trecute prin boală. În schimb, în magazinele mai mici de 200 de metri pătraţi nu va fi solicitat certificatul verde, însă se va stabili un număr maxim de persoane care intră concomitent în interior, mai scrie în propunerea CNSU. Numărul va fi afişat la intrarea în magazin, a precizat Arafat.

Propunerea CNSU mai arată că toate activităţile limitate la o participare de 30% vor fi permise până la 50% pentru persoanele vaccinate, trecute prin boală sau testate.

În noaptea de 24 spre 25 decembrie şi de Revelion nu vor fi restricţii privind ora până la care funcţionează restaurantele, scrie în propunere. În interior, va fi limită de participare de 50%, se va intra cu prezentarea certificatului verde şi nu se va folosi mască de protecţie.

CNSU mai recomandă ca în hoteluri să fie primite şi persoanele testate, iar petrecerile private să fie în continuare interzise. Recomandările vor fi dezbătute în şedinţa de miercuri a Guvernului şi pot fi aprobate cu modificări.