• Regele Charles al III-lea a început vizita oficială în România, marcând prima vizită a unui monarh britanic în această țară.
  • Vizita sa, care are loc la scurt timp după încoronarea sa, va fi în mare parte privată, fără alte evenimente publice planificate.
  • La finalul discursului său de la Cotroceni, el a citat din marele poet român, Mihai Eminescu: „România, țara mea de glorii, țară de dor”.

Regele Charles al III-lea și-a început astăzi vizita oficială în România, care are loc la mai puțin de o lună de la încoronarea sa. Vizita sa, prima pe care un monarh britanic o face în România, va fi în mare parte privată. Regele a fost primit de Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni, în jurul orei 15.30, dar apoi nu va avea niciun alt eveniment public.

În discursul său ținut la Palatul Cotroceni, Regele Charles al III-lea a exprimat afecțiunea și admirația sa față de România: „Am ajuns să iubesc România – cultura și arta, peisajele”.

Regele Charles al III-lea a vorbit despre iubirea sa pentru cultura și arta românească, precum și pentru peisajele frumoase ale țării. El a menționat că România devine tot mai populară printre britanici, mulți dintre aceștia alegând să viziteze această destinație.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

„Cred că au trecut 25 de ani de la prima mea vizită în această țară remarcabilă. Când am venit aici am ținut o legătură profundă cu România. Întotdeauna m-am simțit acasă în România. Am fost martor la dezvoltarea țării. Am fost inspirat pe oamenii pe care i-am întâlnit, care lucrează neobosit alături de ceilalți. Este impresionant să vezi câți voluntari lucrează an de an cu dedicare pentru a păstra la conservarea arhitecturii României” , a adăugat suveranul britanic.

Regele Charles al III-lea și-a încheiat discursul cu un citat al marelui poet român, Mihai Eminescu: „România, țara mea de glorii, țară de dor”.

Citește și: