• Rusia a testat, marți, noul său sistem de apărare antiaeriană S-500.
  • Noul sistem S-500 a efectuat exerciţii de tragere asupra unei ţinte balistice de mare viteză.
  • Rusia a dezvoltat numeroase arme în ultmii ani, pe fondul tensiunilor cu statele din Occident.

Armata rusă a publicat pentru prima dată imagini de la un test de tragere reală a sistemului său avansat de rachete S-500 Prometheus, care a avut loc marți.

Imaginile arată cum vehiculul se ridică în poziția gata de lansare, eliberează radarul și lansează o rachetă în aer. Ministerul Apărării a precizat într-o declarație că lansarea a avut loc în poligonul de tragere Kapustin Yar din sudul Rusiei, iar sistemul a vizat o „țintă balistică de mare viteză”, potrivit The Moscow Times.

Citește și VIDEO. Rusia a efectuat un nou test cu rachetă hipersonică. „Zircon” a atins o viteză de aproape șapte ori mai mare decât cea a sunetului

Recomandări

LA VREMURI NOI, ROȚI NOI
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
SUNAK PUNE STOP FUMATULUI
VICTORIA BECKHAM A ÎMPLINIT 50 DE ANI
ȘEFUL NATO A VORBIT CU IOHANNIS

„Noul sistem S-500 a efectuat exerciţii de tragere asupra unei ţinte balistice de mare viteză. Ţinta a fost atinsă”, se arată într-un comunicat Ministerul rus al Apărării.

Tot Rusia a subliniat despre S-500 că „nu are echivalent în lume”. S-500 are o rază maximă de acțiune de 600 de kilometri. Comandantul Forţelor Aerospaţiale Ruse, Serghei Surovikin, a precizat, la începtul lunii iulie, că S-500 trebuie „să distrugă rachete cu rază medie şi, dacă este necesar, rachete intercontinentale în ultima parte a traiectoriei lor”, dar și că sitemul S-500 „poate distruge şi rachete hipersonice”.