• S-a prăbusit un avion în lacul Colibița.
  • Sunt alocate mai multe resurse din cadrul ISU Bistrița Năsăud, precum și elicopterul SMURD.
  • Din primele informații, există doua victime, din care una inconștientă.

S-a prăbusit un avion în lacul Colibița. Sunt alocate mai multe resurse din cadrul ISU Bistrița Năsăud, precum și elicopterul SMURD.

Din primele informații, exista doua victime, din care una inconștientă.

Conform martorilor, avionul a zburat de mai multe ori la mică distanță de lac, înainte de impact.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

Din cadrul ISU Bistrița-Năsăud, la locul indicat, au fost alocate 1 autospecială de stingere cu apă și spumă, echipaj de pompieri cu barca și terapia intensivă mobilă SMURD. (Garda de Intervenție Prundu Bargaului și Detașamentul de Pompieri Bistrita)

De asemenea, pentru eficientizarea misiunii de raspuns, s-a solicitat și o resursă aviatică din cadrul IGAV. – elicopterul de la Punctul Aeromedical Târgu Mureș.

Pilotul în vârstă de aproximativ 65 de ani a fost scos din epava avionul inconștient, în stop cardiorespirator, de către unele persoane aflate pe lac cu ambarcațiuni. Un pompier paramedic, în timpul liber, aflat pe lac a început aplicarea protocolului de resuscitare la câteva minute după producerea accidentului aviatic, până la sosirea primelor echipaje de interventie.

Pasagerul – cetățean german, în vârstă de 45 de ani a ieșit singur din aeronava constient și stabil, prezentă ușoare leziuni ce nu implica transportul la spital. A fost evaluat de către echipajele si refuză transportul la spital.

Bărbatul a răspuns manevrelor aplicate de colegul nostru, în prima faza, continuate de echipajele ISU Bistrița-Nasaud, dar a reintrat în stop cardiorespirator, în patru rânduri. Din păcate, după mai bine de 100 de minute de aplicare a protocolului de resuscitare, organismul bărbatului nu a mai răspuns manevrelor aplicate, echipajele medicale fiind nevoie sa îi declare decesul la locul solicitării ISU.