• Şapte pui de căprioară care au fost îngrijiţi la un centru de salvare a animalelor vor fi eliberaţi în sălbăticie
  • Îngrijitorii lor i-au dus la un centru de transfer, iar specialiştii vor pregăti eliberarea
  • Eliberarea va avea loc în primăvara anului viitor, în pădurile din Vrancea

Cei şapte pui de căprioară au fost îngrijiţi timp de opt luni la centrul de salvare a animalelor al Fundaţiei Visul Luanei. Miercuri, ei au fost duşi la un centru al Asociaţiei pentru Conservarea Diversităţii Biologice (ACDB) din Focşani.

Acolo, animalele au fost introduse în ţarcurile în care se vor pregăti să facă pasul către viaţa în sălbăticie. Eliberarea în sălbăticie va avea loc anul viitor, iar pentru a fi identificaţi, puilor li s-au montat zgărzi.

Specialiştii spun că de multe ori puii de căprioară ajung în centre de salvare din cauza oamenilor care consideră, în mod greşit, că animalele au nevoie de ajutor.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

„Îngrijirea puilor din acestă specie este extrem de dificilă şi îndelungată, necesită resurse şi cunoştinţe aprofundate, dar problema cea mai mare este că în marea majoritate a cazurilor nici nu ar fi necesară. Marea lor majoritate sunt pui de căprioară găsiţi singuri în vegetaţie de către oameni şi în necunoştinţă de cauză, aceştia sunt consideraţi orfani şi se ia decizia să fie “salvaţi”. În mod normal mamele acestor pui stau la distanţă încercând să îndepărteze prădătorul, iar ghemuitul puilor în vegetaţie este un lucru natural. Mamele se întorc la pui odată ce pericolul dispare. Vă rugăm să nu luaţi decizii pripite şi astfel să compromiteţi vieţile animalelor sălbatice doar din dorinţa de a ajuta. Informaţi-vă corespunzător înainte de orice decizie”, este îndemnul reprezentanţilor Fundaţiei Visul Luanei.