• O parte din gheţarul Marmolada din Alpii Italiei s-a desprins duminică.
  • Şase oameni şi-au pierdut viaţa, iar alte 14 persoane sunt rănite, potrivit bilanțului provizoriu. Circa zece persoane sunt dispărute.
  • Temperaturile record din ultimele săptămâni au jucat un rol important.

O parte din gheţarul Marmolada din Alpii Italiei s-a desprins duminică. Avalanşa rezultată a ucis cel puțin șase oameni, a anunţat preşedintele provinciei Trento, Maurizio Fugatti, potrivit dpa, citat de Agerpres.

„Operațiuni de salvare sunt în desfășurare după o avalanșă masivă de gheață, în care sunt implicați și excursioniști”, se arată într-un comunicat al guvernului provinciei Trento, care precizează că s-ar putea să fie un „bilanț mare” al răniților și morților.

Avalanșa s-a produs pe masivul Marmolada, un munte de peste 3.300 de metri din lanțul Dolomiților, în partea de est a Alpilor Italieni, între regiunile Trento și Veneto.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

De asemenea, alte cel puţin 14 persoane au fost rănite în avalanşă, a mai precizat preşedintele provinciei Trento.

Răniții au fost duși la spitalele din apropiere, în orașele Belluno, Treviso, Trento și Bolzano, a declarat președintele regiunii Veneto, Luca Zaia.

Cinci elicoptere şi mai multe echipe cu câini de salvare au fost desfăşurate pentru a căuta persoanele dispărute sub gheaţă, zăpadă şi pietre.

Sâmbătă, temperaturile pe masivul Marmolada au ajuns la zece grade Celsius, pe fondul unui val de căldură cu care se confruntă Italia, a mai spus Luca Zaia.