• Un bărbat dintr-o localitate, din Maramureș, a fost amendat pentru „indignare”, după ce a filmat într-un magazin cum nu se poartă masca și nu se respectă măsurile de distanțare socială.
  • Acesta a filmat cu telefonul mobil ce se petrecea în magazinul respectiv însă a reușit să stârnească nemulțumire din partea clienților.
  • Maramureșeanul: „M-au amendat pentru că angajatele consideră că am făcut scandal”

Un bărbat din Maramureș a fost amendat de polițiști după ce a făcut o reclamație cu privire că mai multe persoane nu respectau normele sanitare într-un magazin.

Acesta a filmat cu telefonul mobil ce se petrecea în magazinul respectiv însă a reușit să stârnească nemulțumire din partea clienților, care i-au adresat tot felul de comentarii acide.

Chiar dacă omul îi atenționează pe clienți, dar și pe angajați, în repetate rânduri să respecte măsurile de distanțare socială și să poarte corect masca de protecție, a fost ignorat, scrie Vasiledale.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Amendat pentru indignare

M-au amendat pentru ca angajatele consideră că am făcut scandal şi angajatele nu poartă mască de obicei, doar de formă şi în general sub nas sau deloc. Mulţi clienţi o poartă pe bărbie sau deloc. Patronul magazinului a fost în octombrie internat cu COVID-19 în spital. Poliţia a crezut angajatele şi pe patron şi a venit de martor chiar domnul care nu avea mască deloc”, a spus maramureșanul.

În final, un echipaj de polițiști au fost trimiși la fața locului, dar oamenii care nu respectau măsurile sanitare de protecție, nu se mai aflau acolo.

Astfel, polițiștii au putut privi doar imaginile bărbatului și au anunțat că toți cei care au încălcat regulile vor fi amendați, inclusiv omul care a filmat, pentru că ar fi perturbat liniștea publică.

Ce spun autoritățile din Maramureș

În urma apariției a unor imagini privind mai multe persoane care nu respectă măsurile impuse de lege într-un magazin de pe raza localității Băiuț, în seara zilei de 10 decembrie, polițiștii au luat măsura sancționării contravenționale a șapte persoane după cum urmează:

„Cinci persoane au fost sancționate contravențional conform Legii 55/2020, o persoană a fost sancționată contraventional conform Legii 61/1991, iar cea de-a șaptea persoană a fost sancționată conform ambelor legi”, au spus polițiștii.