• Mamele afgane își aruncă copiii peste gardul de sârmă ghimpată, cerând soldaților să-i ia.
  • Soldat britanic: „Unii copii au fost prinși în sârma ghimpată. Toți am plâns azi-noapte”
  • Secretarul britanic al Apărării, Ben Wallace: „Nu putem, pur și simplu, să luăm un minor singur”

Un gard de sârmă desparte soldații americani și britanici de miile de afgani care încearcă să fugă din țară prin aeroportul din Kabul. Disperarea e atât de mare încât mamele afgane își aruncă copiii peste gardul de sârmă ghimpată, scrie India Today.

Un înalt oficial al armatei britanice le-a povestit jurnaliștilor că soldații plângeau în timp ce femeile își aruncau copiii peste sârma ghimpată, implorând-i să-i prindă de cealaltă parte.

„A fost groaznic, femeile își aruncau bebelușii, cerând soldaților să-i ia, unii au fost prinși în sârma ghimpată”, povestește ofițerul britanic.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

”Sunt îngrijorat pentru oamenii mei, câțiva au nevoie de consiliere, toți am plâns azi-noapte”, a mai spus acesta.

Imagini care vă pot afecta emoțional:

Aeroportul din Kabul a devenit imaginea haosului și a disperării după ce talibanii au preluat controlul asupra capitalei Afganistanului. Un jurnalist afgan a descris întreaga scenă.

„Privind pe fereastră, am urmărit o întreagă scenă care se derula în jurul unui avion care încerca să plece în Turcia. Oamenii se cățărau în avion și unii atârnau de scări. Capacitatea avionului era depășită și oamenii erau împinși de pe scări, astfel încât avionul să poată decola. Strigau atât de tare încât îi auzeam din interiorul aeroportului. „Vrem să plecăm sau vom muri”, au strigat unii. În timp ce urmăream scenele de groază, mă gândeam la soarta mea”, a declarat un jurnalist afgan pentru The Guardian.

Joi, secretarul britanic al Apărării, Ben Wallace, a declarat că UK nu poate evacua copii neînsoțiți din Afganistan.

”Nu putem, pur și simplu, să luăm un minor singur”, a spus acesta.