• Au fost scene de disperare pe aeroportul din Kabul.
  • Aproximativ 20.000 de oameni speră să prindă un zbor de ieșire, mulți urcându-se cu forța pe pasarele.
  • Soldații americani au tras focuri în aer.

Actualizare 17:07 Militarii americani au împușcat mortal două persoane înarmate după ce aceștia au abordat echipele de securitate americane

Trupele militare americane au împușcat mortal două persoane înarmate pe aeroportul din Kabul, conform unor oficiali americani. Cele două persoane au abordat trupele militare care asigurau paza americanilor în perimetrul în terminalul plecări din aeroport, relatează The Wall Street Journal.

Actualizare 11:40. Toate zborurile comerciale au fost suspendate pe Aeroportul Internațional Hamid Karzai din Kabul, a anunțat luni autoritatea aeroportuară, îndemnându-i pe localnici să nu aglomereze aeroportul, transmite tolonews.com.

Aeroportul din Kabul a fost copleșit duminică seara de peste 2.000 de persoane care sperau să se îmbarce pe zborurile comerciale care părăsesc țara.

Între timp, eforturile de evacuare facilitate de forțele americane sunt în curs de desfășurare.

Potrivit AFP, Departamentul de Stat al SUA a anunțat că va lua luni măsuri pentru a controla situația.

Știrea inițială:

Talibanii au ocupat capitala Kabul. Disperați să părăsească țara, afganii au luat cu asalt aeroportul.

În imaginile apărute pe Twitter se vede cum sute de afgani încearcă cu disperare să se urce într-un avion, câteva zeci dintre ei fiind pur și simplu agățați unii de alții pe scara avionului. Soldații americani au tras focuri în aer, în timp ce aproximativ 20.000 de oameni speră să prindă un zbor de ieșire.

Între timp, președintele Afganistanului a fugit din Kabul, spunând că a vrut să evite o baie de sânge.

În acest moment, în Afganistan se află aproximativ 3.000 de soldaţi americani. Restul trupelor sunt pe drum sau vor fi în viitorul apropiat.