• Șoșoacă a mers în mijlocul minerilor protestatari din Valea Jiului
  • Senatoarea ex-AUR s-a îmbrățișat cu oamenii și i-a pupat pe obraz
  • Șoșoacă: Nu mai există pandemie în România, cum nu mai există la nivel mondial. (…) Hai, jos masca pentru că nu are rost

Dianei Șoșoacă a făcut o baie de mulțime în rândul minerilor din Valea Jiului, care protestează deja de o săptămână pentru că nu și-au primit salariile.

Sâmbătă seara, senatoarea ex-AUR s-a îmbrățișat cu oamenii, i-a pupat pe obraz, fără ca vreunul dintre ei să poarte mască. În discursul adresat mulțimii ea a afirmat că „Pandamia a luat sfârșit”.

Nu mai există pandemie în România, cum nu mai există la nivel mondial. (…) Hai, jos masca pentru că nu are rost”, a mai spus Diana Şoşoacă.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Minerii protestatari au întâmpinat-o cu urale și i-au transmis că o apreciază pentru tot ceea ce face, chiar dacă este, adesea, considerată „nebună”.

Minerii de la exploatările de cărbune Livezeni, Vulcan şi Lupeni protestează de câteva zile pentru că nu au primit salariile. Lefurile minerilor din Valea Jiului ar fi trebuit plătite în 15 a lunii, însă conducerea CEH a anunţat că acestea vor fi plătite până în data de 26 februarie.

Liderul AUR, Claudiu Târziu, a intervenit și el și spune că „protestul spontan, ca parte văzută a unei crize foarte lungi a sistemului nostru energetic, (este – n.r.) consecință dureroasă a unei politici inexistente la nivel național”.

Premierul Florin Cîțu și ministrul Virgil Popescu au vorbit cu sindicaliștii și au anunțat că au soluții pentru problemele minerilor.

Am adoptat deja ORDONANȚA DE URGENȚĂ pentru modificarea Legii nr. 200/2006 privind constituirea și utilizarea Fondului de garantare pentru plata creanțelor salariale pentru a putea include și companiile aflate în insolvență, cum este acum cazul celor de la CEH. În seara aceasta se publică în Monitorul Oficial. Facem asta pentru a putea asigura plata salariilor pentru următoarele 3 luni. În paralel, ministerul Muncii a elaborat deja normele metodologice de aplicare ale OUG, urmând să fie aprobate la începutul săptămânii viitoare”, a anunțat, pe Facebook, ministrul Popescu.