• Sute de susținători ai lui QAnon s-au adunat în Dallas așteptând întoarcerea lui John F. Kennedy Jr. care, în opinia lor, ar ajuta apoi la reinstaurarea fostului președinte Trump, relatează publicația americană The Hill.
  • John F. Kennedy Jr. a murit într-un accident aviatic în 1999.

Primul val de susținători s-a adunat luni seară în centrul orașului Dallas, în timp ce un alt val de susținători s-a adunat a doua zi lângă Dealey Plaza, unde fostul președinte Kennedy a fost asasinat în 1963.

Potrivit Newsweek, o postare de pe un cont QAnon extrem de popular a spus că, după ce Trump va fi repus în funcția de președinte, el va demisiona pentru ca Kennedy Jr. să devină președinte.

Postarea susținea, de asemenea, că fostul consilier pentru securitate națională Michael Flynn va fi numit vicepreședinte al lui JFK Jr., ceea ce îl va face pe Trump „Regele Regilor”.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Jared Holt, cercetător la Atlantic Council’s Digital Forensic Research Lab, a declarat pentru Morning News că a fost surprins de participarea uriașă a susținătorilor.

„Sincer, sunt oarecum șocat de cât de mulți oameni au venit pentru asta. Aceasta nu era o credință larg răspândită, nici măcar printre adepții QAnon”, a spus el.

Holt a mai spus că este îngrijorător faptul că un număr mare de oameni au fost capabili să se „mobilizeze în persoană” pentru o teorie a conspirației.

John F. Kennedy Jr. a murit în 1999, împreună cu soția și cumnata sa, după ce avionul lor s-a prăbușit în Oceanul Atlantic.

El a fost o figură populară în comunitatea QAnon timp de ani de zile. În 2019, unii membri au crezut că se va întoarce pe 4 iulie ca vicepreședinte al lui Trump, potrivit Forbes.

Micki Larson-Olson, susținătoare a QAnon, a declarat că ea crede că atât JFK Jr. cât și tatăl său sunt încă în viață și că fostul președinte va ajuta la inaugurarea administrației Trump-JFK Jr., relatează publicația locală Morning News.

„Dacă nu se va întâmpla așa cum cred eu că se va întâmpla, este în regulă. Ne vom da seama că pur și simplu nu a fost momentul potrivit”, a spus Larson-Olson.