• Talibanii susțin că au găsit 6,5 milioane de dolari și 18 lingouri de aur în casa lui Amrullah Saleh.
  • Video-ul a fost postat pe Twitter de unul dintre liderii talibani.
  • Amrullah Saleh a fost prim-vicepreşedinte al preşedintelui afgan Ashraf Ghani în ultimul an şi jumătate.

Un lider taliban a postat pe Twitter o înregistrare video în care susține că 6 ,5 milioane de dolari, împreună cu 18 lingouri de aur, au fost recuperate din casa președintelui interimar al Afganistanului, Amrullah Saleh, potrivit India Today.

Saleh, prim-vicepreședinte în administrația Ashraf Ghani, s-a declarat președinte interimar al Afganistanului în absența lui Ghani.

Ahmadullah Muttaqi, șeful ramurii multimedia a talibanilor, a postat pe Twitter o înregistrare video a unui presupus raid asupra reședinței lui Amrullah Saleh. Acesta din urmă a fost prim-vicepreşedinte al preşedintelui afgan Ashraf Ghani în ultimul an şi jumătate, iar anterior a condus principalul serviciu afgan de informaţii, Direcţia Naţională de Securitate (NDS).

Recomandări

NZEB EXPO ÎȚI ARATĂ CASA 3D
5,5MIL TURIȘTI PUN ÎN PERICOL SANTORINI
APPLE PRIMEȘTE SANCȚIUNI DE LA COMISIA EUROPEANĂ
G7 VREA ARMISTIȚIU GLOBAL ÎN TIMPUL JO 2024
SPANIA INVINGE CROAȚIA LA EURO 2024
ALEGERILE DE LA S1 NU SE REIAU

Înregistrarea video arată luptători talibani stând în jurul a două valize pline cu bani și lingouri de aur. Unii dintre luptători pot fi văzuți, de asemenea, făcând poze cu mormanele de bani în înregistrarea video.

Muttaqi a afirmat că un total de șase milioane și jumătate de dolari americani, împreună cu 18 cărămizi de aur, au fost recuperate din reședința lui Amrullah Saleh.

La începutul acestei luni, talibanii l-ar fi torturat și executat pe fratele lui Amrullah Saleh, Rohullah Saleh, în timpul confruntărilor din valea Panjshir.