Un simbol misterios a fost văzut pe vehiculele militare rusești care au intrat în Ucraina, după ce Vladimir Putin a anunțat în zori o „operațiune militară”.

Blindatele rusești marcate cu litera „Z” au provocat speculații pe rețelele de socializare cu privire la ce ar putea însemna simbolul.

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

Iată ce spune Twitter Rob Lee, analist militar la King’s College din Londra: „Se pare că forțele ruse din apropierea graniței desenează marcaje pe vehicule, în acest caz „Z”, pentru a identifica diferite forțe operaționale sau eșaloane”.

Unii internauți spun că marcajul trebuia să atenționeze militarii ruși să deosebească mai ușor propriile trupele de cele inamice și să nu deschidă focul asupra lor. 

„Concluzia este că simbolul „Z” reprezintă o măsură de de conflict pentru a ajuta la prevenirea incidentelor de fraticid”, spune colonelul Forțelor Aeriene SUA, Tyson Wetzel. Deoarece avioanele de război rusești, cum ar fi SU-25 Frogfoots și SU-34 Fullbacks, zboară prea repede pentru ca piloții lor să recunoască marcajele „Z”, aceste simboluri sunt mai probabil menite să descurajeze fraticidul de la elicopterele de atac rusești, artileria, lansatoare de rachete și mortare.