• Televiziunea de stat a Coreei de Nord a publicat o filmare cu explozia biroului de legătură dintre Coreea de Nord și Coreea de Sud, urmarea fiind intensificarea tensiunilor dintre cele două.
  • Ministerul Unificării din Seul a confirmat bombardarea clădirii.
  • Coreea de Nord a declarat că va relua exercițiile militare și va anula acordurile de pace cu Coreea de Sud.

Kaesong, oraș din Coreea de Nord ce se află la granița cu Coreea de Sud, a fost zdruncinat marți dimineață de o explozie puternică, ce a ridicat în aer nori negri de fum.

Miercuri, televiziunea de stat a Coreei de Nord a publicat filmarea în care poate fi văzută explozia biroului de legătură, lucru care a intensificat tensiunile dintre Coreea de Nord și Coreea de Sud.

CNN relata în cursul zilei de ieri că este vorba despre biroul de legătură dintre Coreea de Nord și Coreea de Sud, acesta fiind gol din data de 30 ianuarie, din cauza pandemiei de coronavirus.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Ministerul Unificării din Seoul a confirmat demolarea cu bombă în cursul zilei de marți, relatează CNBC.

„Confirmăm bombardarea biroul de legătură din Complexul Industrial Gaesong, de la ora 14:49 KST (01:49 ET)”, a declarat un purtător de cuvânt pentru CNBC.

Se pare că bombardarea biroului de legătură vine după ce, la începutul lunii, Coreea de Nord a amenințat că va închide definitiv clădirea, condamnând Coreea de Sud că nu este capabilă să-și oprească activiștii din a trimite, peste graniță, pliante cu mesaje împotriva Coreei de Nord, relatează CNBC.

În cursul săptămânii trecute, Coreea de Nord a revenit asupra subiectului și a invocat aceleași motive pentru a întrerupe definitiv comunicarea cu Coreea de Sud.

Miercuri, în urma exploziei, Coreea de Nord a declarat că va relua exercițiile militare și se vor reînființa posturi de pază. Mai mult, Coreea de Nord afirmă că va anula acordurile menite să reducă tensiunile dintre ei și Coreea de Sud, acorduri la care au ajuns în urmă cu doi ani.