• Un avion bimotor de tip L-410 s-a prăbuşit sâmbătă în Rusia, în regiunea Kemerovo.
  • La bord se aflau 17 paraşutişti şi doi membri ai echipajului.

Nouă oameni au murit, iar alții sunt grav răniți, după ce sâmbătă un avion de mici dimensiuni s-a prăbușit în regiunea rusă Kemerovo din sud-vestul Siberiei, potrivit serviciilor locale de urgență, transmite agenția de presă TASS.

„Conform informațiilor mele, doi membri ai echipajului și șapte parașutiști au murit, adică un total de nouă persoane. La bord erau 19 persoane”, a declarat șeful filialei regionale a DOSAAF din Rusia, în regiunea Kemerovo, Viktor Şemohanov. El a adăugat că dintre cei șapte parașutiști care au murit, doi au fost instructori.

Potrivit agenției ruse de știri, procurorii locali au declarat că echipajul a trimis un SOS privind defectarea motoarelor.

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

Potrivit autorităților, avionul se afla în stare bună. În plus, la cârma avionului se afla un pilot cu experiență.

„La altitudinea de 30-40 de metri, motorul drept a cedat, erau în urcare. La manşă se afla un pilot experimentat, Alexander Vladimirovici Şeikin. A turat motorul pentru a trece peste şosea şi a întors pentru a veni la aterizare. Motorul s-a oprit. În faţa lor era satul  Zhuravlevo şi au fost obligaţi să caute un loc de aterizare, iar când au aterizat au lovit solul cu aripa stângă şi s-au răsturnat”, a continuat Viktor Şemohanov.