• Un bloc din Texas s-a prăbușit în urma unui incendiu, iar 130 de persoane au fost evacuate
  • Pompierii din San Antonio nu au putut stinge focul din cauza hidranților înghețați
  • Statul Texas se confruntă cu una dintre cele mai puternice furtuni de iarnă, care a omorât 21 de persoane

Aproximativ 130 de persoane au fost evacuate dintr-un complex de apartamente din Texas, care ulterior s-a prăbușit din cauza unui incendiu puternic, relatează RT. Pompierii n-au putut stinge focul din cauza hidranților înghețați.

Incendiul a izbucnit joi în jurul orei 13:00 și s-a extins la mașinile din parcarea complexului. Se pare că focul a pornit de la etajul al doilea al blocului, la scurt timp după ce locuitorii au fost alertați să oprească încălzitoarele de apă.

Filmările martorilor arată încercările disperate ale pompierilor de a opri incendiul și cum privesc neputincioși cum se prăbușește clădirea.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Autospeciale din toată regiunea au fost chemate să sprijine pompierii și să îi aprovizioneze cu apă. Cu toate acestea, rezervele de apă au fost epuizate în doar câteva minute, având în vedere amploarea focului.

Departamentul de pompieri din San Antonio se confrunta deja cu probleme, după ce o autospecială s-a răsturnat, din cauza stratului de gheață de pe carosabil.

Cauza incendiului este necunoscută și nu au fost raportate persoane rănite. Statul Texas se confruntă cu una dintre cele mai puternice furtuni de iarnă, care a lăsat milioane de oameni fără apă și curent. Cel puțin 37 de persoane din opt state au decedat din cauza furtunii, 21 doar în Texas.