• Abir Al-Sahlani, un membru suedez al Parlamentului European, și-a tăiat părul în timpul unui discurs ținut marți la Strasbourg, pentru a-și arăta solidaritatea cu protestatarii din Iran.
  • ,,Până când Iranul nu va fi liber, furia noastră va fi mai mare decât opresorii. Până când femeile din Iran nu vor fi libere, noi vom fi alături de voi” , a spus în plenul PE eurodeputata suedeză Abir Al-Sahlani, care este născută în Irak.
  • Actriţe franceze celebre, printre care Juliette Binoche şi Isabelle Huppert, şi-au tăiat şuviţe de păr în semn de protest faţă de moartea Mahsei Amini.

O eurodeputată suedeză şi-a tăiat părul, miercuri, în timpul discursului susținut în plenul Parlamentul European de la Strasbourg, în semn de solidaritate cu demonstraţiile antiguvernamentale din Iran declanşate de moartea lui Mahsa Amini.

,,Până când Iranul nu va fi liber, furia noastră va fi mai mare decât opresorii. Până când femeile din Iran nu vor fi libere, noi vom fi alături de voi” , a spus în plenul PE eurodeputata suedeză Abir Al-Sahlani, care este născută în Irak, conform Reuters.

Ea a luat apoi o foarfecă și şi-a tăiat părul legat în coadă, spunând ,,Jin, Jiyan, Azad” , care în limba kurdă înseamnă ,,Femeie, Viaţă, Libertate” .

Recomandări

SWIFT ÎȘI SURPRINDE FANII
REEGELE CHARLES SE ÎNTÂLNEȘTE CU HARRY
LUPTELE DIN RAFAH SE ÎNCHEIE
NETANYAHU: BIDEN ASCUNDE ARME
CUM SE SIMTE ORAN DUPĂ IMPLANT
CE POARTĂ VEDETELE LA VOGUE WORLD

Actriţe franceze celebre, printre care Juliette Binoche şi Isabelle Huppert, şi-au tăiat şuviţe de păr în semn de protest faţă de moartea Mahsei Amini.

Amini, în vârstă de 22 de ani, a fost arestată pe 13 septembrie în Teheran din cauza ţinutei nepotrivite şi a murit trei zile mai târziu în spital, ceea ce declanşat valuri de proteste în care au murit 130 de persoane, potrivit organizaţiilor din domeniul drepturilor omului.

Poliţia moravurilor veghează la respectarea codului vestimentar strict al Republicii Islamice.