• Biroul de gestionare a situaţiilor de urgenţă din Shenzhen a declarat că a fost informat că SEG Plaza, un zgârie-nori, se clatină
  • Clădirea a fost evacuată şi nu a existat nicio informaţie despre un posibil cutremur. O anchetă a fost deschisă

Un zgârie-nori din Shenzhen, China a început să se clatine puternic, din motive necunoscute, relatează South China Morning Post. Oamenii au intrat în panică, iar clădirea a fost evacuată.

Biroul de gestionare a situaţiilor de urgenţă din Shenzhen a declarat că a fost informat că SEG Plaza, o clădire veche de 20 de ani, cu 79 de etaje, care are o înălţime similară cu Empire State Building din New York, se clatină, iar autorităţile nu au găsit încă motivul pentru acest eveniment bizar.

Autorităţile au spus că nu a avut loc niciun cutremur în jurul orei locale 13:50, atunci când s-a clătinat clădirea. De asemenea, raportul meteo a arătat o viteză a vântului de aproximativ 27 de kilometri pe oră, în Shenzhen, prin urmare a fost eliminat şi varianta unui vânt foarte puternic, care să fi dus la clătinarea clădirii.

SEG Plaza este a cincea cea mai înaltă clădire din China şi se află în inima cartierului Huaqiangbei, unde este cel mai mare bazar din lume de componente hardware şi electronice.

Potrivit clipurilor apărute pe reţelele de socializare din China, mulţi oameni au intrat în panică şi s-au grăbit să părăsească SEG Plaza. Nu au fost raportate victime, persoane rănite sau pierderi materiale.