• Cel puţin 140 de persoane şi-au pierdut viaţa după ce un pod pietonal din epoca colonială s-a prăbuşit duminică seara în statul Gujarat din vestul Indiei.
  • Podul de 230 de metri a fost construit în timpul dominației britanice din secolul al XIX-lea și a fost redeschis recent pentru public după renovări.
  • Unii s-au cățărat pe structura spartă pentru a încerca să ajungă pe malul râului, în timp ce alții au înotat pentru a se salva.

UPDATE

Cel puţin 140 de persoane şi-au pierdut viaţa după ce un pod pietonal din epoca colonială s-a prăbuşit duminică seara în statul Gujarat din vestul Indiei, potrivit NYT.

Conform informaţiilor furnizate de poliţia locală, 500 de persoane, inclusiv femei şi copii, participau la o sărbătoare religioasă pe şi în jurul podului în momentul în care cablurile care îl susţineau au cedat la scurt timp după lăsarea întunericului.

,,Până acum am recuperat 140 de cadavre. Este probabil ca bilanţul să continue să crească pe măsură ce operaţiunile de căutare continuă” , a declarat P. Dekavadiya, şeful poliţiei din Morbi, oraşul în care s-a produs accidentul.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
OLIVIA RODRIGO NU MAI CÂNTĂ ÎN UK
CE SERIAL PĂRĂSEȘTE JENNA ORTEGA?
BEYONCE INTRĂ ÎN DICȚIONAR
JOE BIDEN TESTEAZĂ CHATGPT

El a adăugat că peste 130 de persoane au fost salvate.


Cel puțin 60 de persoane au fost ucise când un pod pietonal peste un râu din vestul statului indian Gujarat s-a prăbușit, aruncând sute de oameni în apă, au anunțat autoritățile.

Autoritățile au declarat că peste 150 de persoane se aflau pe podul suspendat peste râul Machhu, în orașul Morbi, în momentul prăbușirii.

Diferite imagini televizate au arătat oameni agățați de cabluri și de rămășițele podului peste râul Machhu.

Cei care au plonjat în apă s-au luptat să înoate pentru a se salva, în timp ce alții au încercat să se tragă pe maluri folosind rămășițele structurii distruse. Personalul serviciilor de urgență desfășoară în continuare operațiuni de căutare și salvare.

Podul este situat în Morbi, la 200 km vest de orașul principal din Gujarat, Ahmedabad. Jurnalistul Bhargav Parikh, stabilit în Ahmedabad, a declarat pentru Al Jazeera că mulți turiști se aflau în Gujarat din cauza sărbătorilor religioase. Podul este o atracție turistică care atrage mulți vizitatori în timpul sezonului festiv, când se sărbătoresc Diwali și Chhath Puja.

Presa locală a citat oficiali care au declarat că cei aflați pe pod efectuau ritualuri atunci când acesta a cedat. Unii s-au cățărat pe structura spartă pentru a încerca să ajungă pe malul râului, în timp ce alții au înotat pentru a se salva.