• India este lovită din ce în ce mai puternic de virusul SARS-CoV-2.
  • Recent, au apărut imagini macabre în India, cu zeci de cadavre ale unor presupuși morți de COVID-19 care au eşuat pe malurile fluviului Gange.
  • 40 de cadavre au eşuat la mal în districtul Buxar, în apropiere de frontiera dintre Bihar şi Uttar Pradesh.

India trece printr-o criză sanitară fără precedent, din cauza virusului SARS-CoV-2, care face din ce în ce mai multe victime. Recent, au apărut imagini macabre cu zeci de cadavre care au eșuat pe malurile fluviului Gange în nordul Indiei.

Circa 40 de cadavre au eşuat la mal în districtul Buxar, în apropiere de frontiera dintre Bihar şi Uttar Pradesh, două dintre cele mai sărace state din India, potrivit unui funcţionar local, Ashok Kumar.

„Le-am cerut funcţionarilor responsabili să se ocupe de corpurile neînsufleţite. Ori să le îngroape, ori să le ardă”, a declarat Kumar pentru AFP.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
EUROPA ÎNVINGE CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

Presa din India a precizat că numărul cadavrelor ar putea fi de o sută. Unele cadavre sunt umflate şi parţial arse, fiind posibil să fi stat mai multe zile în apă, spun alți funcționari indieni.

Însă, sunt voci care afirmă că aceste cadavre au fost aruncate în apă deoarece crematoriile sunt depăşite sau din cauză că apropiaţii victimelor nu pot plăti pentru lemnul necesar pentru rugurile funerare, potrivit AFP.

Circa 4.000 de persoane mor în prezent în fiecare zi din cauza COVID-19 în India, unde bilanţul total al epidemiei se apropie de 250.000 de decese, conform statisticilor oficiale.