VIDEO. Zeci de mii de oameni participă la un festival din Singapore, după relaxarea măsurilor COVID

FOTO - Hepta
  • Zeci de mii de oameni s-au înghesuit la Festivalul Anime din Singapore organizat după o pauză de doi ani din cauza pandemiei COVID-19.
  • Organizatorii se aşteaptă ca numărul de participanţi să fie mai mare decât la ediţia din 2019.
  • Festivalul ţine trei zile şi celebrează tot ceea ce înseamnă cultura pop japoneză.

Zeci de mii de oameni s-au înghesuit la Festivalul Anime din Singapore organizat după o pauză de doi ani din cauza pandemiei COVID-19. Organizatorii se aşteaptă ca numărul de participanţi să fie mai mare decât la ediţia din 2019.

Numeroşi fani ai animaţiei japoneze s-au adunat în weekend la Festivalul Anime Asia (AFA) din Singapore. Evenimentul este organizat pentru prima dată de la începutul pandemiei COVID-19, în urmă cu mai bine de doi ani.

Festivalul ţine trei zile şi celebrează tot ceea ce înseamnă cultura pop japoneză. Anime-ul, o subcultură originară din Japonia, a continuat să se dezvolte şi să crească la nivel internaţional în ultimii ani, în ciuda pandemiei, în mare parte datorită prezenţei sale online.

La ediţia din 2019, AFA a atras aproximativ 120.000 de participanţi. Deşi evenimentul nu s-a încheiat, directorul festivalului, Shawn Chin, a declarat pentru Reuters că se aşteaptă ca ediţia din acest an să atingă aceeaşi cifră sau chiar să o depăşească.

În ultimele luni, Singapore a relaxat majoritatea restricţiilor COVID-19 şi a permis reluarea a numeroase evenimente locale şi internaţionale.