• Zeci de mii de oameni s-au înghesuit la Festivalul Anime din Singapore organizat după o pauză de doi ani din cauza pandemiei COVID-19.
  • Organizatorii se aşteaptă ca numărul de participanţi să fie mai mare decât la ediţia din 2019.
  • Festivalul ţine trei zile şi celebrează tot ceea ce înseamnă cultura pop japoneză.

Zeci de mii de oameni s-au înghesuit la Festivalul Anime din Singapore organizat după o pauză de doi ani din cauza pandemiei COVID-19. Organizatorii se aşteaptă ca numărul de participanţi să fie mai mare decât la ediţia din 2019.

Numeroşi fani ai animaţiei japoneze s-au adunat în weekend la Festivalul Anime Asia (AFA) din Singapore. Evenimentul este organizat pentru prima dată de la începutul pandemiei COVID-19, în urmă cu mai bine de doi ani.

Festivalul ţine trei zile şi celebrează tot ceea ce înseamnă cultura pop japoneză. Anime-ul, o subcultură originară din Japonia, a continuat să se dezvolte şi să crească la nivel internaţional în ultimii ani, în ciuda pandemiei, în mare parte datorită prezenţei sale online.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
EUROPA ÎNVINGE CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY A DEVENIT VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

La ediţia din 2019, AFA a atras aproximativ 120.000 de participanţi. Deşi evenimentul nu s-a încheiat, directorul festivalului, Shawn Chin, a declarat pentru Reuters că se aşteaptă ca ediţia din acest an să atingă aceeaşi cifră sau chiar să o depăşească.

În ultimele luni, Singapore a relaxat majoritatea restricţiilor COVID-19 şi a permis reluarea a numeroase evenimente locale şi internaţionale.