• Zelenski: ,,Sunt sigur că această zi din Ucraina a arătat că suntem deja o parte cu drepturi depline a lumii libere și o Europă unită.”
  • Volodimir Zelenski a criticat vehement într-un mesaj video ,,bombardamentele violente” din mai multe regiuni ucrainene.
  • În Rusia, Ziua Victoriei este unul dintre cele mai importante evenimente naţionale, o comemorare a sacrificiilor făcute de Uniunea Sovietică în înfrângerea Germaniei naziste.

Volodimir Zelenski a criticat vehement într-un mesaj video ,,bombardamentele violente” din mai multe regiuni ucrainene. Dintre care unul s-a soldat cu moartea a 60 de persoane într-o şcoală din Lugansk.
Mai ales când ziua de astăzi ar trebui să fie motiv de sărbătoare, nu de război.

Președintele Ucrainei: ,,Sunt sigur că această zi din Ucraina a arătat că suntem deja o parte cu drepturi depline a lumii libere și o Europă unită. Acesta este un contrast evident cu independența Moscovei în rău și ură, pe care toată lumea o va vedea mâine. Armata rusă nu e ea dacă nu ucide într-o zi, în ajunul unor zile importante pentru orice european. Ca rezultat al atacurilor seriale ale armatei ruse asupra Bilogorivka, din regiunea Lugansk, în jur de 60 de oameni au fost uciși. Civili care s-au ascuns într-o școală de atacuri. Școala a fost o țintă. Altă crimă a ocupanților. Altă lovitura cu rachete în regiunea Odesei, care a lovit din nou o clădire rezidențială. Altă lovitura în regiunea Sumî. Lovituri violente în regiunile Donbas și Harkov. Ca și cum nu ar fi 8 mai. Ca și când mâine nu ar fi 9 mai, când pacea ar trebui să fie cuvântul principal. Pentru toți oamenii normali„.

Zelenski, discurs emoţionant cu ocazia Zilei Victoriei

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a ţinut un discurs emoţionant cu ocazia Zilei Victoriei, când Europa marchează capitularea oficială a Germaniei în faţa Aliaţilor în cel de-al Doilea Război Mondial, spunând că „răul s-a întors” în Ucraina, dar că nu va putea scăpa de responsabilitate.

Recomandări

SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII

În Rusia, Ziua Victoriei, pe 9 mai, este unul dintre cele mai importante evenimente naţionale, o comemorare a sacrificiilor făcute de Uniunea Sovietică în înfrângerea Germaniei naziste.