• Președintele Ucrainei îi cere lui Putin să vină în zona de conflict din Donbas-ul ucrainean pentru a contribui la stingerea conflictului.
  • Ucraina se teme că autoritățile de la Kremlinul nu caută decât un pretext pentru a o ataca. 

Preşedintele ucrainean, Vladimir Zelenski, l-a invitat marţi pe omologul său rus, Vladimir Putin, să se întâlnească în zona conflictului cu separatiştii proruşi din estul Ucrainei, pentru a face să scadă tensiunea dintre cele două ţări, scrie RBC.ru

Totodată, Zelenski a spus că este imposibil să aduci pacea pe un tanc, menționând că Rusia și Ucraina au viziuni diferite privind viitorul.

„Ce ar trebui să înțeleg? Înțeleg totul perfect, merg acolo în fiecare lună. Domnule Putin, sunt gata să merg și mai departe și vă invit să ne întâlnim oriunde în Donbas-ul ucrainean, unde se desfășoară războiul”, a spus Zelensky într-un mesaj video postat pe canalul său Telegram.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL
AL TREILEA AUR PENTRU POPOVICI

„Preşedintele rus a spus cândva: dacă o luptă este inevitabilă, trebuie să ataci primul. Dar, în opinia mea, fiecare lider trebuie să înţeleagă că o luptă nu poate fi inevitabilă atunci când este vorba despre un război real şi milioane de vieţi”, a adăugat președintele ucrainean în discursul său.