• Viktor Orban a reușit să blocheze în UE votarea bugetului la Consiliul European, alături de Polonia.
  • Luni, când urmau să dea voturi în Consiliul European pentru bugetul multi-anual, premierul de la Budapesta a anunțat că nu o va face.
  • În acest moment ne afectează această decizie.

Știi că banii europeni sunt subiect de campanie. Auzi zilnic că se vor renova spitale sau se vor face altele noi. Însă adevărul este departe. Viktor Orban a reușit să blocheze în UE votarea bugetului la Consiliul European, alături de Polonia.

Tatiana Kristal, corespondent Aleph News, îți explică pe larg despre ce e vorba. Iată cum a procedat premierul Ungariei: „Luni, când urmau să dea voturi în Consiliul European pentru bugetul multi-anual, premierul de la Budapesta a anunțat că nu o va face, pentru acest mecanism cu respectarea statului de drept, ci pentru că ar fi unul care ar putea să taie din suveranitatea Ungariei și Viktor Orban nu este de acord. A mai inclus în această dispută discuția despre migrație.“

În acest moment ne afectează această decizie. Iată ce putem face în acest caz, ca stat de drept: „Ar trebui și noi, de aici din România, să găsim căi de comunicare cu Budapesta și, mai nou, cu Slovenia, pentru că premierul Sloveniei a anunțat că îl susține în această dispută pe premierul de la Budapesta. Până una alta, la București se vorbește doar despre banii care ar urma să ajungă pentru renovarea de spitale, pentru finanțarea sistemului de Sănătate, însă nu există vreo discuție cu cei de la Varșovia, Budapesta și Slovenia ca să-i convingă să voteze“.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT