• Orbán a explicat că Ucraina ar putea lupta împotriva invadatorilor ruși doar pentru că a primit sprijin militar din partea Statelor Unite.
  • Orbán vizitează Berlinul de câteva zile și s-a întâlnit deja pe cancelarul Olaf Scholz.
  • După începutul războiului, Biden l-a descris pe Putin drept „măcelar”, „criminal de război” și „dictator ucigaș”.

Premierul ungar Viktor Orbán a cerut negocieri între SUA și Rusia cu privire la încetarea focului în Ucraina – și mizează pe președintele american Donald Trump, care a fost demis din funcție în urmă cu doi ani . „Încetarea focului nu trebuie să fie între Rusia și Ucraina, ci între America și Rusia”, a spus Orbán într-un interviu public acordat marți revistei Cicero și Berliner Zeitung din Berlin. „Oricine crede că acest război va fi încheiat prin negocieri ruso-ucrainene nu trăiește în această lume. Realitatea puterii este alta.”

Orbán a explicat că Ucraina ar putea lupta împotriva invadatorilor ruși doar pentru că a primit sprijin militar din partea Statelor Unite. Războiul este deschis doar astăzi pentru că americanii au vrut așa. „De aceea americanii trebuie să se împace cu rușii. Și atunci războiul se va termina.”

Orbán a precizat că nu crede că președintele american Joe Biden este negociatorul potrivit din partea americană. „Președintele american a mers prea departe”, a spus el . Biden a spus lucruri despre președintele rus Vladimir Putin că este dificil pentru cei doi să negocieze pacea unul cu celălalt . „Acum, ceea ce spun eu va suna brutal. Dar speranța pentru pace se numește Donald Trump”, a spus Orbán, potrivit traducerii.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

După începutul războiului, Biden l-a descris pe Putin drept „măcelar”, „criminal de război” și „dictator ucigaș”. Premierul ungar nu se bazează doar pe Trump: Orbán presupune că cancelarul Angela Merkel (CDU) ar fi putut preveni războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei. La un eveniment organizat de revista „Cicero” la Berlin, marți, potrivit traducerii oficiale, el a spus că Merkel a prevenit deja un război în 2014 prin acțiunile sale după anexarea Crimeei de către Rusia. „Ceea ce a făcut Angela Merkel în timpul crizei din Crimeea a fost o capodopera.” Nu a existat un război la acea vreme, deoarece eforturile diplomatice ale Germaniei au izolat conflictul. „Nu au lăsat asta să crească și ne implicăm cu toții”.

Orbán vizitează Berlinul de câteva zile și s-a întâlnit deja pe cancelarul Olaf Scholz (SPD) și cu fostul prim-ministru Angela Merkel (CDU) în timpul șederii sale. Evenimentul organizat de revista „Cicero” s-a intitulat „Furtuna peste Europa – războiul din Ucraina, criza energetică și provocările geopolitice”.