• Un copil dintr-un centru de plasament din Ilfov a fost agresat de paznic
  • Momentul a fost filmat, iar imaginile au apărut în mediul online
  • Poliția anunță controale

Scene violente au fost filmate într-un centru de plasament din Ilfov. Un copil a fost bătut de paznic pentru că sărea pe saltea. În imagini se vede cum paznicul lovește copilul și îl smucește dintr-o parte a încăperii în alta.

În plus, o educatoare l-a avertizat că va chema „salvarea“, ceea ce înseamnă „amenințarea supremă a educatorilor agresori care, uneori, cheamă salvarea și trimit copiii la spitalele de psihiatrie“, ne explică președintele Autorității Naționale pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopții.

La spitalele de psihiatrie, copiilor le sunt aplicate tratamente neuropsihiatrice și medicii „îi fac «legume», ca pedeapsă și în loc de educație“, mai dezvăluie Mădălina Turza, cea care a publicat imaginile în mediul online.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

După ce video-ul a apărut pe rețelele sociale, Poliția Ilfov a anunțat controale: „Având în vedere imaginile apărute în spațiul public cu privire la agresiunea față de un copil minor, Compartimentul de Relații Publice al Inspectoratului de Poliție Județean Ilfov este abilitat să comunice următoarele: Polițiștii orașului Voluntari efectuează verificări, cu privire la posibile fapte de natură penală, privind agresiunea fizică asupra unui minor, instituționalizat la un centru de plasament, de pe raza județului Ilfov“.

Mădălina Turza este cea care a anunțat că o echipă a Corpului de Control al ANDPDCA a plecat la Centrul de plasament din orașul Voluntari, unde în urmă cu scurt un copil a fost bătut: „Vreau să spun doar atât: orice formă de agresiune împotriva unui copil din sistemul de protecție va fi sancționată conform legii. Nu există rațiune pentru care un copil să fie bătut sau agresat fizic sau emoțional de către un adult, nici chiar atunci când își pemite luxul de «a sări pe saltea». Educatoarea care amenință copilul cu «salvarea» și paznicul care îl agresează fizic nu NU AU CE SĂ CAUTE ÎN SISTEMUL DE PROTECȚIE A COPILULUI“.