• Urne furate, focuri de armă şi bombardamente au fost doar câteva dintre violenţele care au îngrozit Mexicul
  • O pungă de plastic plină cu rămăşiţe umane a fost găsită într-o altă cabină de votare
  • Guvernul a declarat că cele mai multe dintre crime nu au legătură cu alegerile

Urne furate, focuri de armă şi bombardamente au fost doar câteva dintre violenţele care au îngrozit Mexicul în ziua alegerilor, informează The Independent.

Un cap tăiat, plasat într-o cutie, a fost aruncat într-o secţie de vot, iar o pungă de plastic plină cu rămăşiţe umane a fost găstită într-o altă cabină de votare din oraşul Tijuana, în timpul celor mai sângeroase alegeri din Mexic din ultimii ani.

Autorităţile au declarat că bărbatul care este responsabil de aruncarea cutii cu un cap tăiat a fugit de la locul faptei.

Recomandări

X PERCEPE O NOUĂ TAXĂ
FACEM ECONOMIE LA ELECTRICITATE
MEGHAN ÎȘI LANSEAZĂ NOUL BRAND
MOMENTUL ATACULUI
ESA CREEAZĂ O ECLIPSĂ ARTIFICIALĂ
„ECHITATEA POATE SALVA EDUCAȚIA”

Alegerile din Mexic au fost marcate de violenţele la scară largă, publicaţiile mexicane anunţând zilnic poveşti despre răpiri, politicieni asasinaţi, ameninţări şi bombardamente. Cartelurile de droguri şi grupările criminale sunt, în principal, cele acuzate de aceste crime oribile.

De la începutul ciclului electoral în septembrie, 97 de politicieni au fost ucişi, iar alţi 935 au fost atacaţi.

În Mexicali, capitala din statul Baja California, mai multe persoane au intrat într-o cabină de votare şi au furat urnele.

Experţii au spus că bandele criminale au încercat să influenţeze alegerile prin aceste violenţe, însă guvernul a declarat că cele mai multe dintre crime nu au legătură cu alegerile.