Violenţe la Londra, în timpul protestelor antirasism. S-a aruncat cu sticle și petarde, iar unii manifestanți au lovit cu pumnii polițiștii

Sursa foto: Profimedia
  • Incidente violente s-au înregistrat sâmbătă după-amiază în centrul Londrei, în cursul protestelor antirasism.
  • Activişti de extremă-dreapta au organizat o contramanifestaţie.
  • Au avut loc confruntări între grupuri rivale de protestatari şi între protestatari şi forţele de ordine.

Incidente violente s-au înregistrat sâmbătă după-amiază, în centrul Londrei, în contextul unor proteste antirasism şi al prezenţei unor contramanifestanţi de extremă-dreapta, informează agenţia de presă Reuters şi postul Sky News.

În centrul Londrei s-au adunat sute de protestatari care denunţă rasismul, în cadrul seriei de mitinguri izbucnite după moartea afro-americanului George Floyd în timp ce era imobilizat de agenţi de poliţie în Statele Unite.

În paralel, la Londra s-au adunat activişti de extremă-dreapta care încearcă să protejeze statui ale unor lideri politici, inclusiv cea a fostului premier Winston Churchill, care ar putea fi dărâmate de protestatarii antirasism.

Poliţia a intervenit în Piaţa Trafalgar pentru a opri confruntări între cele două grupuri de manifestanţi.

Au avut loc violenţe sporadice în zona Podului Westminster, în Piaţa Trafalgar şi în faţa Parlamentului britanic.

MOMENTUL ÎN CARE UNII PROTESTATARI LOVESC CU PUMNII POLIȚIȘTII

Primarul Londrei, Sadiq Khan, a condamnat violenţele. „Este total inacceptabil. Nu vom tolera atacurile contra poliţiei, autorii vor simţi forţa totală a legii. Este clar că grupuri de extremă-dreapta provoacă violenţe şi dezordine în centrul Londrei. Îndemn pe toată lumea să stea departe de aceste zone”, a declarat Sadiq Khan prin Twitter.