• Preşedintele PNL Bucureşti, Violeta Alexandru, critică modul în care s-a făcut evacuarea pacienţilor de la Spitalul „Foişor”
  • Aceasta propune şi un calcul simplu care dacă ar fi fost făcut s-ar fi evitat situaţia creată la spital
  • Ea spune că toată lumea a tăcut ca să nu supere şefii

Violeta Alexandru a postat, pe Facebook, după ora 1 noaptea, că încă vede cum sunt transportaţi pacienţi de la spitalul de ortopedie Foişor la alte spitale pentru a elibera incinta. Aici vor intra sâmbătă pacienţi Covid.

Pot să înţeleg că a fost nevoie de o decizie rapidă în condiţiile în care tot vin în spitale pacienţi Covid. Ceea ce ne îngrijorează. Chiar foarte tare. Speram să mergem în direcţia bună”, spune Alexandru.

Aceasta propune şi un calcul simplu care dacă ar fi fost făcut s-ar fi evitat situaţia creată la spital.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Pe lângă faptul că ar fi fost nevoie de o comunicare bună şi de o transparenţă totală a deciziei, nu pot să scap de o întrebare simplă. Nu a putut nimeni să facă un calcul de genul următor? Nr. pacienţi de transportat x nr. minute necesare pregătirii de plecare (inclusiv dosarul gata ca să nu caute dimineaţă noul doctor o hârtie care a rămas pe la Foişor) x nr. minute deplasare salon – ambulanţă x nr. cadre medicale disponibile x nr. ambulanţe care se duc şi se întorc după alţi pacienţi = prea multe ore ca să putem face o treabă civilizată şi să îi şi lăsăm pe bolnavi să se odihnească pe timpul nopţii”, spune Violeta Alexandru.

Ea spune că toată lumea a tăcut ca să nu supere şefii.

Spui când, după evaluarea datelor, nu arată bine lucrurile: ceea ce îmi cereţi durează 2 zile; vă propun să ne organizăm astfel. Toată lumea a tăcut ca să nu supere şefii. Pacienţii rezistă. Nu, nu e în regulă aşa, mai spune preşedintele PNL Bucureşti.