• Fostul președinte al PSD și-a anunțat revenirea în politică, după o absență de aproape un an.
  • Viorica Dăncilă a decis să schimbe partidul, după 26 de ani petrecuți în PSD.
  • Fostul premier se ocupase din în mai 2021 postul de consultant de strategie al BNR.

Viorica Dăncilă a fost aleasă președinte al partidului NOI cu 247 de voturi „pentru” din totalul de 251, în condițiile în care nu a avut contracandidat, informează Agerpres, citat de Știri de Cluj.

Viorica Dăncilă, fost președinte al PSD și prim-ministru, a decis să se întoarcă pe cai mari în politică. A schimbat, după 26 de ani petrecuți în PSD, partidul și va conduce gruparea politică Națiune Oameni Împreună (NOI).

Fostul lider PSD a recunoscut că se așteaptă la un val de critici odată cu revenirea în politica mare, însă acest lucru pare să-i dea putere. Am convingerea că revenirea mea în politică îmi va atrage multe critici, însă, ca un om care iubeşte ţara, ca un bun român, nu pot sta departe când văd că lucrurile nu merg bine. Vă asigur că nu voi ceda, nu voi face niciun pas înapoi, indiferent de atacurile sau dezinformările care vor urma. Sunt o persoană puternică, perseverentă şi vă asigur că decizia de a mă înscrie în Partidul „Naţiune Oameni Împreună” am luat-o în clipa în care am fost convinsă că sunt mai hotărâtă ca oricând să revin pe scena politică şi să lupt pentru binele ţării mele”, a punctat Viorica Dăncilă.

Recomandări

LA VREMURI NOI, ROȚI NOI
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
SUNAK PUNE STOP FUMATULUI
VICTORIA BECKHAM A ÎMPLINIT 50 DE ANI
ȘEFUL NATO A VORBIT CU IOHANNIS

Economia României este o prioritate pentru partidul NOI, potrvit declarațiilor făcute la primul congres al acestei al formațiunii politice înființate la Cluj în februarie 2022. „Ce avem acum? Economia României se află într-un stadiu periculos, majoritatea sectoarelor economice au mari probleme, datoria externă a ajuns de la 35% din PIB, în timpul mandatului meu, la 50,6% în 2022. Ne confruntăm cu lipsa de transparenţă în ceea ce priveşte modul în care s-au cheltuit banii împrumutaţi în numele poporului român. Inflaţia este foarte mare, rata şomajului a ajuns de la 3% în timpul mandatului meu la 10%”, a completat actualul lider al partidului NOI.

Partidul NOI are drept slogan „Noi credem în România, Credeți în noi!” și, conform programului politic, are drept țel să „construiască astăzi pentru România de mâine, O Românie a copiilor și a nepoţilor noştri, O Românie a noastră, a tuturor!”.