• Viorica Dăncilă: „Nu mi-a spus nimeni că ar putea să treacă. Știam de întâlnirile lor. Știam că se întâlnește Paul Stănescu cu  Marcel Ciolacu, cu Dragoș Benea, cu Marian Oprișan, cu Claudiu Manda”.
  • Viorica Dăncilă: „Deci ei și-au dorit efectiv ca Viorica Dăncilă să nu mai fie premier pentru că nu puteau dărâma președintele de partid atâta timp cât deținea funcția de premier și să pună imediat mâna pe partid”.

Viorica Dăncilă a spus în emisiunea „Interviurile lui Cristoiu” că ea l-a numit pe Marcel Ciolacu președintele Camerei Deputaților, iar în ziua în care a fost votat a plecat de la Palatul Victoria la Parlament pentru a-i fi alături și pentru a fi sigură că va avea voturile necesare.

La scurt timp după ce a fost numit Marcel Ciolacu a avut o altă agendă, paralelă cu guvernarea, paralelă cu opinia partidului, o agendă proprie, și care, împreună cu Paul Stănescu au început să lucreze astfel încât să cadă guvernul și să poată prelua conducerea partidului (…)”, a spus Viorica Dăncilă.

Viorica Dăncilă: „Marcel Ciolacu și Paul Stănescu au făcut exact ceea ce au făcut cu Sorin Grindeanu și Mihai Tudose: și-au dat jos propriul guvern”

Marcel Ciolacu și Paul Stănescu au făcut exact ceea ce au făcut cu Sorin Grindeanu și Mihai Tudose, adică și-au dat jos propriul guvern, de data aceasta fără a-și asuma public acest lucru (…) Aveam toate garanțiile că moțiunea de cenzură nu va trece”, a mai spus Viorica Dăncilă.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

„Am vorbit cu Marcel Ciolacu încă de la depunerea moțiunii de cenzură. M-a asigurat că nu există niciun pericol chiar dacă ALDE părăsise coaliția de guvernare pentru că o parte a rămas alături de PSD.

Cu o zi înainte am vorbit cu el la telefon și mi-a trimis pe whatsapp acel calcul, și aici fac o paranteză, matematica e doar una, e o materie fixă, are dreptate dl Ciolacu, dar la trădători dă întotdeauna cu minus, unde m-a asigurat de cele 241 de voturi.

În acea zi Paul Stănescu i-a spus unui deputat de la Olt și se poate verifica, nu a votat, că nu va mai fi pe listele pentru alegerile parlamentare care aveau loc peste un an. De ce trebuia să-i spui chiar în acea zi”, a spus Viorica Dăncilă.

Viorica Dăncilă: „Nu m-am gândit că se vor coborî atât de jos ca să dărâme guvernul”

„Nu mi-a spus nimeni că ar putea să treacă. Știam de întâlnirile lor. Știam că se întâlnește Paul Stănescu cu  Marcel Ciolacu, cu Dragoș Benea, cu Marian Oprișan, cu Claudiu Manda.

Știam că se întâlnesc foarte des. Știam că își doresc foarte mult ca să preia partidul, dar pentru mine atunci era foarte importantă guvernarea și nu m-am gândit că se vor coborî atât de jos ca să dărâme guvernul pentru a prelua partidul. Dar asta au făcut și îmi asum cele declarate”, a spus Viorica Dăncilă.

„Ce m-a făcut să cred cu tărie că totul a fost aranjat a fost ce s-a întâmplat după moțiune. După ce a fost învestit Guvernul Orban 1, am mers la grupul PSD și acolo a venit o delegație formată din Marcel Ciolacu, Marian Oprișan, Claudiu Manda, Dragoș Benea care mi-au spus că a venit timpul totuși să-mi dau demisia din funcția de președinte al PSD. 

După ce a trecut moțiunea, Marcel Ciolacu mi-a trimis un mesaj că îi pare rău că nu a fost alături de mine. Acest mesaj arată efectiv că de fapt nu s-a implicat, nu a vrut să se implice. (…) Deci ei și-au dorit efectiv ca Viorica Dăncilă să nu mai fie premier pentru că nu puteau dărâma președintele de partid atâta timp cât deținea funcția de premier și să pună imediat mâna pe partid.