• Poliomielita este adesea asimptomatică, iar oamenii pot transmite virusul chiar și atunci când nu par bolnavi.
  • Luna aceasta, virusul a fost găsit în apele reziduale din suburbia New York-ului.
  • Poliomelita poate produce simptome ușoare.

Oficialii din domeniul sănătății au identificat virusul care provoacă poliomielita în apele reziduale din New York, sugerând o transmitere locală a virusului, au anunțat vineri autoritățile statului, îndemnând newyorkezii nevaccinați să se vaccineze.

Departamentul de Sănătate din New York și Departamentul de Sănătate al statului New York au identificat virusul poliomielitei în apele reziduale din New York, sugerând transmiterea locală a virusului, a declarat vineri, într-un comunicat, Departamentul de Sănătate al orașului.

Poliomielita poate duce la paralizie și chiar la moarte. Îi îndemnăm pe newyorkezii nevaccinați să se vaccineze acum. Identificarea vine la câteva săptămâni după ce un caz de poliomielită la un adult a fost făcut public pe 21 iulie în Rockland County, marcând primul caz confirmat la nivel național în aproape 10 ani.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

La începutul acestei luni, oficialii din domeniul sănătății au declarat că virusul a fost găsit în apele reziduale din suburbia New York-ului cu o lună înainte ca oficialii din domeniul sănătății de acolo să anunțe cazul din Rockland County.

Centrele americane pentru controlul și prevenirea bolilor (CDC) au declarat atunci că nu era încă clar dacă virusul se răspândește în mod activ în New York sau în altă parte în Statele Unite.

Nu există niciun tratament pentru poliomielită, care poate provoca paralizie ireversibilă în unele cazuri, dar poate fi prevenită printr-un vaccin disponibil din 1955. Oficialii au declarat că vor deschide clinici de vaccinare pentru a ajuta locuitorii nevaccinați să se vaccineze. Vaccinul antipoliomielitic inactivat (IPV) este singurul vaccin antipoliomielitic care a fost administrat în Statele Unite începând cu anul 2000, potrivit CDC. Acesta se administrează prin injecție în picior sau în braț, în funcție de vârsta pacientului.

Poliomielita este adesea asimptomatică, iar oamenii pot transmite virusul chiar și atunci când nu par bolnavi. Dar poate produce simptome ușoare, asemănătoare gripei, care pot dura până la 30 de zile pentru a apărea, au declarat oficialii.