Vizita ambasadorului SUA în Londra a fost întreruptă de un protest pro-Palestina

Un grup de protestatari pro-palestinieni a perturbat un eveniment de prezentare a unei noi picturi murale despre climă în estul Londrei, unde trebuia să apară ambasadorul Statelor Unite, scrie BBC.

Aproximativ 25 de persoane s-au prezentat la locul unde a fost realizată pictura murală și au dezvelit bannere critice la adresa politicii SUA privind Israelul și au fluturat steaguri palestiniene.

Pictura murală, intitulată Rise Above Earth Justice, este opera artistului și activistului Shepard Fairey, cunoscut mai ales pentru posterul Obama Hope din 2008. Designul a fost inspirat de o serie de ateliere organizate la începutul acestui an cu tineri din Londra și urmărește să sublinieze importanța conștientizării problemelor climatice.

Fairey a declarat că pictura murală, care prezintă o floare înaltă de 15m, folosește simboluri pentru a transmite mesajul că este „în puterea noastră să ne ridicăm deasupra nedreptății iresponsabilității față de mediu și să milităm pentru o planetă mai sănătoasă”.

El a declarat: „Cred că acțiunile noastre individuale și colective vor avea un impact dramatic asupra generațiilor actuale și viitoare, în bine sau în rău. Este responsabilitatea noastră, ca cetățeni ai Pământului, să o protejăm”.

Proiectul a fost realizat de Migrate Art, care donează profiturile grupurilor care sprijină persoanele și comunitățile marginalizate și strămutate din întreaga lume. Proiectul a fost realizat, de asemenea, de Charlotte Pyatt și Simon Butler și a fost finanțat de Fundația Ford, cu sprijinul Ambasadei SUA.

Exit mobile version