• Vizita papei Francisc în Congo va reaminti lumii că nu trebuie ignorate conflictele care durează de decenii, ce afectează ţara bogată în minerale şi distrug vieţile a milioane de oameni.
  • Papa Francisc este aşteptat în Congo între 31 ianuarie şi 3 februarie, unde va efectua prima vizită a unui papă în această ţară după anul 1985.
  • Pregătirile majore sunt în toi în ţara, unde se află cea mai mare comunitate romano-catolică din Africa.

Vizita papei Francisc în Republica Democrată Congo va reaminti lumii că nu trebuie ignorate conflictele care durează de decenii, ce afectează ţara bogată în minerale şi distrug vieţile a milioane de oameni, a declarat trimisul Vaticanului la Kinshasa, scrie Reuters.

Papa Francisc este aşteptat în Congo între 31 ianuarie şi 3 februarie, unde va efectua prima vizită a unui papă în această ţară după anul 1985.

Pregătirile majore sunt în toi în ţara, unde se află cea mai mare comunitate romano-catolică din Africa.

Recomandări

MUSK ÎI FACE CONCURENȚĂ LUI CHATGPT
TU ȘTII CE FACE COPILUL TĂU PE INTERNET?
DNA ÎL AUDIAZĂ PE WANG YAN
CUM FACI BUCUREȘTI VERDE?
CE AMENINȚĂ REALEGEREA URSULEI?
ROMANIA CHELTUIE 7 MLD LEI PE ARME

Congo care îl primeşte astăzi pe papa nu este aceeaşi cu cea care l-a primit pe papa Ioan Paul al II-lea acum 38 de ani” , a declarat pentru Reuters Ettore Balestrero, trimisul Vaticanului la Kinshasa.

Din păcate, sunt războaie şi conflicte care continuă. El vine să consoleze oamenii, el vine să vindece răni care încă sângerează” , a spus Balestrero.

Trimisul Vaticanului la Kinshasa a precizat că în această ţară bogată în minerale trăiesc 45 de milioane de catolici.

Republica Democrată Congo este afectată încă din anii 1990 de instabilitate şi conflictele care au ucis milioane de persoane şi au dat naştere la zeci de miliţii, unele dintre acestea în continuare active.

La momentul la care călătoria sa a fost anunţată, papa intenţiona să viziteze oraşul estic Goma, însă acea etapă a vizitei sale a fost anulată ca urmare a resurgenţei luptelor între armată şi grupul de rebeli M23.

Congo este o urgenţă morală ce nu poate fi ignorată” , a declarat Balestrero.

Papa urmează să se întâlnească cu victime din estul ţării la 1 februarie şi cu lideri ai organizaţiilor caritabile catolice, potrivit programului vizitei sale, anunţat de Vatican.

Biserica Catolică joacă un rol important în Republica Democrată Congo. Aceasta gestionează aproximativ 40% din structura sanitară a ţării. De asemenea, un număr de aproximativ şase milioane de copii urmează cursuri în grădiniţe şi şcoli primare şi secundare conduse de biserică, a spus Balestrero. Tototdată, Biserica Catolică conduce una dintre cele mai mari şi mai de încredere misiuni de observare a alegerilor.

Din punct de vedere istoric, biserica din această ţară a însoţit consolidarea conştiinţei democratice şi a fost adesea purtătorul de cuvânt al celor mai urgente nevoi ale populaţiei” , a adăugat Ettore Balestrero.