• Raed Arafat a susținut o conferință de presă pe tema tragediei din curtea Spitalului „Victor Babeș”.
  • Raed Arafat a declarat că a aflat despre situație după ora 17:00.
  • Vlad Voiculescu a scris pe Facebook că a aflat în jurul orei 18:30.

Arafat a declarat în cadrul conferinței de presă că a aflat despre incidentul din curtea Spitalului Victor Babeș „după ora 17:00”.

Raed Arafat a mai spus că „S-a ținut legătura cu mine și doctorul Alexandru, cu managerul de la spital. S-au trimis echipe acolo. Ulterior, s-a ținut legătura și cu ministrul Sănătății”.

În același timp, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, spune că a aflat despre incident în jurul orei 18:30.

Recomandări

ALTMAN PORNEȘTE RĂZBOIUL CU GOOGLE
100 LIDERI MONDIALI DAU STARTUL JO
CE ÎNSEAMNĂ TULBURAREA ARFID?
CE ESTE TULBURAREA ARFID?
CE DESTINAȚII VIZITEZI VARA ASTA?
UNDE CONDUCI ÎN WEEKEND?

„Am sunat pentru a mă asigura că pentru pacienții COVID-19 se vor găsi locuri în alte spitale din București. Am mers apoi acolo pentru a vorbi cu medicii și conducerea spitalului. Cinci dintre ei au fost transferați în siguranță. Trei dintre ei, din păcate, nu au putut fi salvați”, a scris ministrul Sănătății pe pagina lui de Facebook.

Arafat, despre cine este responsabil pentru incidentul de la „Victor Babeș”: „Responsabilii sunt stabiliți de anchete, nu-i stabilește Arafat”

„Eu nu pot să stabilesc responsabilii. Sunt anchete. În situația asta, de maximă presiune, încercăm să facem tot posibilul să creștem capacitatea. Responsabilii sunt stabiliți de anchete, nu-i stabilește Arafat”, a declarat șeful Departamentului pentru Situații de Urgență.

De ce e a fost comunicat incidentul după 4 ore

„Au fost comunicate emise. Un comunicat nu-l poți emite fără să discuți”, a mai spus Raed Arafat.

Întrebat care este ora decesului pentru pacienții morți, Arafat a spus că nu știe această oră, dar poate întreba colegii pentru că nu este o informație secretă.

Referitor la apelul la 112, Raed Arafat a spus că: „Nu știu dacă s-a sunat. Poate că nu s-a sunat pentru că aveau o echipă. Având acolo echipă permanentă de la pompieri, nu mai suni la 112. Mie nu mi-a zis domnul Gavriș de unde a aflat”.