• Raed Arafat a susținut o conferință de presă pe tema tragediei din curtea Spitalului „Victor Babeș”.
  • Raed Arafat a declarat că a aflat despre situație după ora 17:00.
  • Vlad Voiculescu a scris pe Facebook că a aflat în jurul orei 18:30.

Arafat a declarat în cadrul conferinței de presă că a aflat despre incidentul din curtea Spitalului Victor Babeș „după ora 17:00”.

Raed Arafat a mai spus că „S-a ținut legătura cu mine și doctorul Alexandru, cu managerul de la spital. S-au trimis echipe acolo. Ulterior, s-a ținut legătura și cu ministrul Sănătății”.

În același timp, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, spune că a aflat despre incident în jurul orei 18:30.

Recomandări

AVERTISMENTUL LUI PUTIN CĂTRE OCCIDENT
CUM DEVII MAI PRODUCTIV LA MUNCĂ
ZIUA MONDIALĂ A RECICLĂRII
CUM VA FI VIAȚA ÎN WOVEN CITY
BIDEN FACE BANI PENTRU CAMPANIE
MACRON VA CERE ÎNCETAREA FOCULUI ÎN UCRAINA

„Am sunat pentru a mă asigura că pentru pacienții COVID-19 se vor găsi locuri în alte spitale din București. Am mers apoi acolo pentru a vorbi cu medicii și conducerea spitalului. Cinci dintre ei au fost transferați în siguranță. Trei dintre ei, din păcate, nu au putut fi salvați”, a scris ministrul Sănătății pe pagina lui de Facebook.

Arafat, despre cine este responsabil pentru incidentul de la „Victor Babeș”: „Responsabilii sunt stabiliți de anchete, nu-i stabilește Arafat”

„Eu nu pot să stabilesc responsabilii. Sunt anchete. În situația asta, de maximă presiune, încercăm să facem tot posibilul să creștem capacitatea. Responsabilii sunt stabiliți de anchete, nu-i stabilește Arafat”, a declarat șeful Departamentului pentru Situații de Urgență.

De ce e a fost comunicat incidentul după 4 ore

„Au fost comunicate emise. Un comunicat nu-l poți emite fără să discuți”, a mai spus Raed Arafat.

Întrebat care este ora decesului pentru pacienții morți, Arafat a spus că nu știe această oră, dar poate întreba colegii pentru că nu este o informație secretă.

Referitor la apelul la 112, Raed Arafat a spus că: „Nu știu dacă s-a sunat. Poate că nu s-a sunat pentru că aveau o echipă. Având acolo echipă permanentă de la pompieri, nu mai suni la 112. Mie nu mi-a zis domnul Gavriș de unde a aflat”.